BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKatılım bankaları exim kredisi verecek----

Katılım bankaları exim kredisi verecek

Katılım bankaları exim kredisi verecek
28 Nisan 2014 - 13:11 www.finansgundem.com

Eximbank Genel Müdürü Kaplan, katılım bankalarınında mayıs ayından itibaren Eximbank limiti sunacaklarını belirtti

Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank) Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, faizsiz kredi kullanmak isteyen ihracatçı firmalar için katılım bankaları aracılığıyla, İslam Kalkınma Bankası ve Körfez bankalarından kaynak sağlayabilmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) onay aldıklarını belirterek, işletmelere mayıs ayı itibarıyla İslami finans kuruluşları aracılığıyla kaynak sağlayacaklarını söyledi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Kaplan, kurum olarak ihracatçılara çok ucuz maliyetli kredi kullandırarak destek sağladıklarını ifade ederek, Eximbank'ın, "ihracatçıların bankası" olduğunu belirtti.

Faizsiz kredi desteği için hem firmalardan hem de katılım bankalarından talep aldıklarını dile getiren Kaplan, şöyle konuştu:

"İhracatçılarımıza bankalarının mektubunu alarak kredi kullandırıyorduk ancak diğer bankalar da doğrudan limit yani bankalar üzerinden ihracatçıya exim kredileri veriliyordu. Katılım bankaları bunun dışında kalmıştı ama tabi bu da doğru bir şey değil. Katılım bankaları da bu hizmeti vererek, ihracatçılarımıza daha çok ulaşabilme imkanı sağlamamız gerekiyordu. Bu konuda katılım bankaları birliğiyle çalıştık. Bu çalışma bir yıllık zamanımızı aldı. Katılım bankalarına, faizsiz bankacılık oldukları için bizim sistem kapsamında limit veremiyorduk ancak BDDK'dan faaliyet izni aldık. Yaptığımız çalışmanın ardından katılım bankalarına da, çalışma prensiplerine uygun yurt dışından kaynak sağlayarak, ihracatçılarımıza exim kredisi vermesinin yolunu açtık.  

Yurt dışında faizsiz çalışan Körfez bankalarından ve İslam Kalkınma Bankası'ndan bulduğumuz kaynakları biz, katılım bankalarına aktararak, aynı prensipler çerçevesinde katılım bankalarını da ihracatçılarımıza doğrudan ihracat kredisi verme imkanına kavuşturduk."  

Katılım bankalarına da mayıs ayından itibaren Eximbank limiti sunacaklarını belirten Kaplan, "İhracatçılar da bu kapsamda Eximbank kredilerinden faydalanmış olacak. Önümüzdeki ay bu tür bankalara artık limit tahsis edebileceğiz" dedi.

Kaplan, katılım bankalarından sağlanacak destekle Eximbank'ın kredi desteğinin de artacağına dikkati çekerek, "Verdiğimiz limit çerçevesinde katılım bankalarının da doğrudan bizim kaynaklarımız vasıtasıyla ihracatçıya belli bir kredi kullandırım hacmine ulaşacaklarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)