BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık​Katılım bankaları da ücret almayacak----

​Katılım bankaları da ücret almayacak

​Katılım bankaları da ücret almayacak
19 Haziran 2014 - 20:37 www.finansgundem.com

Türkiye Katılım Bankaları Birliği: Katılım bankaları da hareketsiz hesaplardan ücret almayacak

Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Birlik ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından, müşterilerin, kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, mevduat ve katılım fonu hesapları hakkında bilgi alabilecekleri Ortak Bilgi Sistemi kurulacağını, bilgi sistemi kuruluncaya kadar söz konusu hesaplar hareketsiz kaldığı sürece bu hesaplara herhangi bir ücret tahakkuk ettirilemeyeceğini duyurdu.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nden yapılan açıklamada, Birlik Yönetim Kurulu'nun dün yapılan toplantısında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan alınan uygun görüş doğrultusunda, "Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin Bankalar ile Bireysel Müşterileri Arasında İmzalanacak Sözleşmelerin Şekil ve İçeriğinde Yer Alması Gereken Asgari Hususlar ile Sözleşmelerin Uygulanacağı İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ"in 8. maddesinde değişiklik yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu maddede yapılan değişiklik sonucu Türkiye Katılım Bankaları Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından, müşterilerin, kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, mevduat ve katılım fonu hesapları hakkında bilgi alabilecekleri Ortak Bilgi Sistemi kurulacağı vurgulandı. 

Ortak Bilgi Sistemi kuruluncaya kadar ve belirtilen hesaplar hareketsiz kaldığı sürece bu hesaplara herhangi bir ücret tahakkuk ettirilemeyeceği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  

"Tahsil edilemeyen, belirtilen kredi kartı, mevduat ve katılım fonuna ilişkin yıllık üyelik ve hesap işletim ücretleri, tahakkuk tarihinden itibaren en fazla son 12 aylık dönem için, sonradan tahsil edilmek üzere bekletilebilecektir. Bu dönem zarfında, söz konusu kredi kartı yıllık üyelik ücretleri ile hesap işletim ücretlerinin tahsil edilememesi halinde bu ücretler ters kayıt yapılmak suretiyle iptal edilecektir.

Aynı süre içinde, yıllık üyelik ve hesap işletim ücretlerinin tahsili için müşteriler hakkında icra takibi yapılamayacak, müşteriler, kredi kartı yıllık ücretiyle, mevduat ve katılım fonuna ilişkin hesap işletim ücretinin tahsili amacıyla kredilendirilemeyecektir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)