BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatar'da 500 milyon $'lık fırsat----

Katar'da 500 milyon $'lık fırsat

Katar'da 500 milyon $'lık fırsat
10 Ekim 2015 - 09:53 www.finansgundem.com

High Tech Port by MÜSİAD Qatar fuarı savunma sanayisinin yüzünü güldürdü.

Katar'ın başkenti Doha'da 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen High Tech Port by MÜSİAD Qatar fuarı, Türk ve Katar savunma sanayisinin devlerini buluşturdu. Fuara katılan Türk şirketleri, 600 işbirliği görüşmesi sonucu 500 milyon dolarlık iş hacmiyle fuardan ayrıldı. Fuarda THY Teknik, Katar Airways ile yaptığı mutabakatta 50 milyon dolarlık iş hacmi oluştururken, Katar'ın Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ICT Katar, özellikle siber güvenlik, akıllı şehir uygulamaları konusunda kısa dönemde Türkiye ile 200 milyon dolarlık iş hacmi oluşturacağının sinyallerini verdi. Fuarı değerlendiren High Tech Port by MÜSİAD Genel Koordinatörü Hakan Kurt, "3 günlük fuar boyunca firmalarımız 600 iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmeler neticesinde 500 milyon dolarlık iş flörtü başladı" dedi. 

DEVLETLE 100 GÖRÜŞME YAPILDI 
Kurt şöyle devam etti: "Etkinlik süresince Katarlı firma ve yatırımcılarla fuarımıza katılan firma ve kurumlar arasında toplamda 500 sivil iş görüşmesi organize ettik. Ayrıca, Katar Savunma Bakanlığı, Katar Silahlı Kuvvetleri, ICT Katar Bakanlığı, Katar İçişleri Bakanlığı, Katar Airways ve Katar Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile firmalarımız arasında 100 adet kurumsal iş görüşmesi gerçekleştirildi. Katar'da verimlilik odaklı bir iş geliştirme projesi gerçekleştirdik ve buradan dünyaya meydan okuduk. Elinde iş modeli olanlar ve sabredenler Katar'da mutlaka kazanacak. Buradan yeni pazarlara da yöneleceğiz" 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)