BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatar Savunma Bakanı'ndan Türkiye ziyareti----

Katar Savunma Bakanı'ndan Türkiye ziyareti

Katar Savunma Bakanı'ndan Türkiye ziyareti
29 Haziran 2017 - 12:03 www.finansgundem.com

Katar Savunma Bakanı Fikri Işık'la görüşmek için Türkiye'ye geliyor

Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye yarın Ankara’ya geliyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’la görüşmek için yarın Ankara’ya gelecek olan Katar Savunma Bakanı’nın gündeminde bu ülkedeki Türk üssünün durumu ile Körfez krizi kapsamlı şekilde ele alınacak…

Katar Savuma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye yarın Ankara’ya geliyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın davetlisi olarak Ankara’ya gelecek olan konuk bakanın gündeminde Körfez krizi ile Suudi Arabistan liderliğindeki diğer Arap ülkelerinin kapatılmasını istediği Katar’daki Türk üssü olacak. Katar ve Türkiye, üssün kapatılma talebine karşı çıkmışlardı.

El Atiyye’nin, Işık’ın dün Brüksel’de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüşmesinden sonra Ankara’ya gelecek olması dikkat çekti. Dün iki bakan Brüksel’deki görüşmelerinde Katar’ın egemenlik haklarına saygı duyularak üç haftayı geride bırakan Körfez krizinin biran önce çözülmesi ve iki ülkenin bu konuda gerekenleri yapmasında mutabık kalmışlardı.

Türkiye, Suudi Arabistan ve diğer bazı Arap ülkelerinden gelen tepkilere rağmen geçen hafta Katar’daki üsse 23 asker ile 5 hafif zırhlı personel taşıyıcı göndermişti. Bu sevkiyatla Katar’da toplam 111 askeri bulunan Türkiye ile Katar’ın önümüzdeki günlerde ortak askeri tatbikat yapacağı da ifade edilmişti. Katarlı Bakan’ın yarın görüşmesinde bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor. Işık, Suudi liderliğindeki Arap ülkelerinin Katar’a ilettiği 13 maddelik listede yer alan “Türk Üssü” kapatılsın maddesini eleştirerek, üssün kalmaya devam edeceğini ve Türk askerinin Katar’da bulunmasının bölgede herhangi bir ülkeyi hedef almadığını vurgulamıştı. Benzer açıklamalar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’dan da gelmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)