BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatar, RwandAir'in yüzde 49'unu satın alacak----

Katar, RwandAir'in yüzde 49'unu satın alacak

Katar, RwandAir'in yüzde 49'unu satın alacak
05 Şubat 2020 - 17:08 www.finansgundem.com

Katar Hava Yolları, Ruanda'nın milli hava yolu şirketi Rwandair'in yüzde 49'luk hissesini satın almak için görüşme yürüttüğünü açıkladı.

Katar Hava Yolları, sosyal medya hesabında, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akbar al-Baker'in Doha'da yaptığı açıklamalara yer vererek, RwandAir'in yüzde 49'luk hissesini almak için görüşmeler yapıldığını duyurdu.

Komşu ülkelerin bölgedeki hava trafiğine yönelik kısıtlamalarını aşmaya çalışan şirket, daha önce Ruanda'nın başkenti Kigali'de yapılacak yeni havalimanın da yüzde 60'ını 1,3 milyar dolara almak için anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Hava sahası kısıtlaması sadece Katarlı şirketlere uygulandığı için RwandAir, Afrika'dan taşıdığı yolcuları herhangi bir kısıtlama olmadan Doha'ya ulaştırabilecek.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin, 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)