BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatar eski Maliye Bakanı İmadi'ye yolsuzluk suçlaması----

Katar eski Maliye Bakanı İmadi'ye yolsuzluk suçlaması

Katar eski Maliye Bakanı İmadi'ye  yolsuzluk suçlaması
19 Mart 2023 - 17:33 www.finansgundem.com

Katar eski Maliye Bakanı İmadi, "rüşvet, kara para aklama ve yolsuzluk" ile ilgili yürütülen soruşturmanın ardından mahkemeye sevk edildi.

Katar eski Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi Ceza Mahkemesine sevk edildi. İmadı, "rüşvet, kamu malını zimmetine geçirme, görevi suistimal, kamuyu zarara uğratma ve kara para aklamaktan" suçlanıyor.

Katar’da eski Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi ve beraberindekilerin “rüşvet ve kamu malını zimmetine geçirme” suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturmanın ardından Ceza Mahkemesine sevk edildiği açıklandı.

Katar resmi ajansı QNA’nın haberine göre Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, davaya ilişkin ifadelerin alınarak belge ve raporların incelendiği belirtildi. İnceleme sonucu, İmadi ve beraberindeki kişiler hakkındaki suçlamalara ilişkin delillerin toplandığı ve soruşturma dosyasının Ceza Mahkemesine sevk edildiği aktarıldı.

Eski Bakan İmadi ve isimleri açıklanmayan diğer kişilerin “rüşvet, kamu malını zimmetine geçirme, görevi suistimal, kamuyu zarara uğratma ve kara para aklama” suçlarından yargılanacağı kaydedildi.

2021’DE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Katar’ın eski Maliye Bakanı İmadi’nin 6 Mayıs 2021’de gözaltına alınıp tutuklandığı açıklanırken, konuyla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılacağı duyurulmuştu.

Katar’da 2013’ten bu yana Maliye Bakanı olan İmadi, aynı zamanda Katar Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Katar Ulusal Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. 

'Katar'dan rüşvet' soruşturması genişliyor: Belçika ve İtalya'da 20 baskın

Ülkelerin yolsuzluk raporu

AP'deki yolsuzluk soruşturmasında bir kişi serbest bırakıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)