BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Katar, Asyalı alıcıları gözüne kestirdi----

Katar, Asyalı alıcıları gözüne kestirdi

 Katar, Asyalı alıcıları gözüne kestirdi
06 Haziran 2023 - 12:25 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük LNG genişletme projesini inşa eden Katar, Asyalı alıcıları cezbetmek için daha iyi LNG sözleşmesi koşulları sunuyor.

Katar, ABD ile artan rekabet ortamında, başlattığı genişleme projeleri için müşteri sağlama almaya çalışırken daha kısa ve daha ucuz sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sözleşmeleri sunuyor.

Bloomberg haberine göre, geçen hafta dünyanın en büyük LNG ihracatçısı ile Bangladeş arasında varılan bir anlaşma, normalde teklif edilenden daha gevşek ödeme süreleri içeriyor.

Ajansa konuşan kaynaklar, Katar'ın özellikle yüksek enerji maliyetleri karşısında zor durumda olan veya uzun vadeli anlaşmalar yapamayan Asya'daki gelişmekte olan ülkeler olmak üzere müşterilerin ihtiyaçlarını daha fazla karşılamayı hedeflediğini söyledi.

Katar, üretimi 2027'ye kadar %60'tan fazla artırmayı hedefleyen, ancak şimdiye kadar bu arzın yalnızca bir kısmı için uzun vadeli anlaşmalar imzalandığı bilinen dünyanın en büyük LNG genişletme projesini inşa ediyor. Aynı zamanda ABD'li ihracatçılar da üretimi artırıyor ve sektördeki en esnek sözleşmeler ile bir dizi anlaşma sağladılar.

Katar'ın geleneksel olarak tedarik anlaşmalarına, belirli limanlara teslimatı gerektiren maddeler gibi katı şartlar koyduğu ve onlarca yıl süren sözleşmeleri desteklediği biliniyor. Fosil yakıtlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapmayı planlayan Japonya ve Avrupa'daki bazı alıcılar ise, katı ve uzun tedarik anlaşmaları yapmaktan caydı.

Katarlı bankacıdan Manchester United'a ikinci teklif

 

Katar Enerji Şirketi'nden Namibya'da yeni petrol keşfi

 

Katar ve Bahreyn anlaştı: Diplomatik ilişkilerde yeni dönem

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)