BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKashkari'den Trump'a suçlama: ABD ekonomisindeki en büyük sorun----

Kashkari'den Trump'a suçlama: ABD ekonomisindeki en büyük sorun

Kashkari'den Trump'a suçlama: ABD ekonomisindeki en büyük sorun
19 Ağustos 2019 - 09:02 www.finansgundem.com

Yüksek faizin ekonominin en büyük sorunu olduğu iddialarına karşı çıkan Fed Minneapolis Başkanı Kashkari, Trump'ın Çin ile ticaret savaşını yoğunmaştırmasının etkisi ile ekonomiye yönelik endişelerin büyüdüğünü savundu

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in ekonomide bir yavaşlamaya karşı konulmasını hedefleyen agresif tedbirler almasına ve faizleri indirmesineihtiyaç duyulmasının büyük olasılık olduğunu söyledi.

Kashkari yaptığı açıklamada, Fed'in faiz artırma konusunda son yıllarda çok ileriyşe gitmiş olabileceğini de ifade etti. Ancak Kashkari, yüksek faizlerin ekonominin en büyük problemi olduğu görüşlerine karşıçıktı ve Trump'ın Çin ile ticaret savaşını yoğunmaştırmasının etkisi ile ekonomiye yönelik endişelerin büyüdüğünü savundu. 

Kashkari, "Konuştuğum işletmelerden çok azı işlerin yavaşlamasının nedeni olarak Fed'i ve faiz politikasını işaret ediyor. Çok daha fazla işletme, Trump'un ticaret politikasına ve global belirsizliği odaklanmış durumda" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)