BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaHaberlerKartlı ödeme 5 yılda yüzde 99 arttı----

Kartlı ödeme 5 yılda yüzde 99 arttı

Kartlı ödeme 5 yılda yüzde 99 arttı
08 Ekim 2013 - 14:05 www.finansgundem.com

CardSmart Bosphorus etkinliği, farklı sektörlerden konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirildi

Cardtek Group tarafından düzenlenen CardSmart Bosphorus etkinliği, 8 Ekim’de İstanbul Ceylan Intercontinental Hotel’de gerçekleştirildi. CardSmart Bosphorus’ta inovasyon, teknoloji trendleri ve kurumsal performansa etki eden bankacılık uygulamaları, dijital dünya-değişen tüketici davranışları, e-fatura ve yasal düzenlemeler, mobil transformasyon projeleri ve değişen dünyada bu hıza ayak uyduracak çözümler uluslar arası ve yerel uzmanlar tarafından ele alındı. Etkinlikte 11 farklı ülkeden 1000’e yakın katılımcı yer aldı.
Etkinliğin ‘Akılcı bir yaşam için inovasyon’ başlıklı açılış konuşmasını yapan Cardtek Group CEO’su Ayşe Nil Sarıgöllü, inovasyonun bilim ve teknolojinin ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde yenilenmesi süreci olduğunu söyledi. Bu kavramın Cardtek Group olarak vizyon, temel değerler ve hedeflerinde yer aldığını belirten Sarıgöllü, iki genç mühendisin 2001 yılında kurduğu SmartSoft’un da bu temel üzerinde yapılandığını vurguladı. Sarıgöllü sözlerini şöyle sürdürdü: “Faaliyet gösterdiğimiz bankacılık ve finans, kamu, eğlence, biyometri, perakende, şehirkart ve mobil ödeme uygulama alanlarından yüzde 88 inovasyon projesi yaptık. 168 ürünün yüzde 74’ü, 408 projenin yüzde 68’i, inovasyon kapsamında yer aldı. Dünyada, Avrupa’da ve Türkiye’de ilk olmak üzere, son beş yıl içerisinde 16 inovatif projeye imza attık. Bütün bu çalışmalarımızın neticesi olarak son beş yıl içinde istisnasız her yıl ödüller aldık ve inovasyon kapsamında yer alan ödüllerimiz yüzde 82’ye ulaştı. Tüm bu değerlendirmelerden yola çıkarak kendimize yeni bir hedef belirledik. 2023 yılında dünyanın en inovatif ilk 20 şirketi içerisinde yerimizi alacağız.”
Kart kullanımında artış
BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) Başkanlık Müşaviri Ahmet Türkay Varlı ödeme sistemlerinin mevzuattaki yerine değindiği konuşmasında ülkemizde kartlı ödeme araçları sektörünün Ağustos 2013 itibariyle 153 milyon adet kart sayısına, 273 milyon adet işlem sayısına, 2.3 milyon adet POS ve 40 bin adet ATM cihazına ulaştığını aktardı. “Geçmiş 5 yıl dikkate alınacak olursa kartlı ödeme araçlarının 2008 yılından 2012 yılına kadar 343 milyar TL’den 681 milyar TL’ye yüzde 99 artış gösterdiği, GSYİH’nın ise aynı dönemdeki gelişiminin yüzde 49 seviyesinde kaldığı görülüyor” diyen Varlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir bakıma toplam yurt içi üretimdeki ödemenin ne kadarının kartlı ödeme araçları ile gerçekleştiğini temsil eden Kartlı Ödemeler/GSYİH oranına bakılacak olursa, 2008’de yüzde 36 olan söz konusu oranın sürekli artış göstererek 2012’de yüzde 48’e yükseldiği görülüyor. Her iki görünüm de kartlı ödemeler sisteminin büyüdüğünü, geliştiğini net biçimde ortaya koymaktadır.”
e-fatura uygulaması ekonomiyi rahatlatacak
CardSmart Bosphorus’ta GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) adına konuşan Daire Başkanı Hüdaverdi Akkoca, günümüzde teknolojinin verimliliği inanılmaz boyutta artırdığını, iş yapış şekillerindeki değişimin hem firmalar hem de kamu için kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. Kağıt kullanımının yerini elektronik yöntemlerin aldığını, yazılım ve sistemlerin iş hayatında ve kamu kurumlarında daha fazla yer edinmeye başladığını belirten Akkoca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu değişimlere paralel olarak iş tanımlarında da değişiklikler oluşmuş, istihdam edilen personelin bile teknoloji ile uyumlu olması gereklilik değil zorunluluk halini almıştır. Bu ana değişimler, yasal değişimlerle desteklenerek ileriye dönük yapılanma çalışmalarına kamu kurumlarında, özellikle de Gelir İdaresi Başkanlığı’nda son sürat devam edilmektedir. Elektronik fatura uygulaması kurumun ekonomiyi, firmaları, mükellefi rahatlatacak eski ama yeni yeni adını duyuran projelerinden birisidir.”
Tek biletle tüm ülke 
CardSmart Bosphorus’un ilgi çeken konuşmalarından birini ise Thales Kıdemli Program Müdürü Francois Baylot gerçekleştirdi. ‘Bir biletle tüm ülke’ başlıklı konuşmasında Baylot, ulaşımda çığır açan tek biletle seyahat uygulamasının Danimarka ve Hollanda’daki örneklerinden söz etti. Baylot, “Kamu hizmetinde çağdaşlık seviyesini yükseltmeyi arzulayan şehirler, bölgeler veya ülkeler genellikle önce ulaşım seçeneklerini gözden geçirirler. Daha hızlı erişim, uygunluk, sahtekarlığın önlenmesi, kaliteli servis beklenen faydalar arasındadır. Danimarka ve Hollanda çoktan bu eşsiz ve  iddalı birleşik toplu taşıma sistemine geçtiler bile. Ancak geçiş süreci de çok kolay olmadı” şeklinde konuştu.
Nakitsiz dünyaya ilişkin güçlü işaretler
Etkinlikte ‘Fiziksel ve ektronik dünyada ödeme sistemlerinin bütünleşmesi’ başlıklı bir  konuşma yapan MasterCard Stratejik İş Ortaklıkları Direktörü James Davlouros, ödemeler dünyasında geleceğin nakitsiz olacağına dair güçlü işaretler olduğunu vurguladı. “Yakın zamanda kağıt para döneminden nakitsiz bir dünyaya doğru ilerleyeceğiz. Bu dünyada elektronik ödeme çözümleri de daha efektif, daha güvenli ve daha bütünleşik çözümler olarak ön plana çıkacak” diyen Davlouros, iş dünyası ve bireyler arasındaki fırsatların her anlamda çoğalacağına inanıdıklarını sözlerine ekledi.
CardSmart Bosphorus’ta ayrıca İETT, Oracle, DenizBank, Odeabank, Yapı Kredi Bankası, Microsoft, Intertech, SAP, Visa, TTNET, EMC, Intel, SafeNet gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri ödeme sistemlerine yönelik en yeni trendleri izleyicilerle paylaştı. CardSmart Bosphorus, Cardtek Group tarafından 2009’dan beri her yıl düzenleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)