BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKartal Cemevi Başkanı saldırıya uğradı----

Kartal Cemevi Başkanı saldırıya uğradı

Kartal Cemevi Başkanı saldırıya uğradı
06 Ağustos 2022 - 19:30 www.finansgundem.com

İstanbul Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş evinin önünde saldırıya uğrayıp dövüldü. Emniyet, motosikletli iki saldırganın yakalanması için özel ekip oluşturdu.

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından saldırıya uğradı. Sarıtaş'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Alevi Vakıfları Federasyonu saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. "Alevi kurumlarını sindirmeye, korkutmaya yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz" denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sarıtaş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Selami Sarıtaş'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yerlikaya, "Muharrem ayında birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize kastedenler hukuk önünde asla cezasız kalmayacak." dedi.

Saldırganların yakalanması için özel ekip kuruldu

TBMM Başkanı Şentop da "geçmiş olsun" dedi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce darbedilen Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'ı telefonla aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Twitter'dan da paylaşım yapan Şentop, "Muharrem ayını idrak ettiğimiz bu mübarek günlerde, birliğimizi hedef alan provokatif eylemleri lanetliyorum. Hiçbir güç birliğimizi bozamayacak" dedi.

'' Bana hakaret, küfür ederek yumruk attı''

Saldırıya uğrayan Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, yaşadığı o anları anlattı.

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, şu ifadeleri kullandı;

Motosikletli karşı yönden geldi. Süratim yavaştı. Motosikletli önüme kırdı. Ben de durmak zorunda kaldım. Bana bir şey soracaklar zannettim. 2 kişilerdi. Öndeki kasklı, arkadaki kapüşonlu ve maskeliydi.

Arkadaki indi yanıma geldi. ’15 numara neresi?’ diye sordular. Ben de geride kaldığını söyledim. Camım yarıya kadar açıktı. Sonra bana hakaret, küfür ederek yumruk atmaya başladı. Kapıyı açmaya çalıştı.

Açamadı kapıyı. Sonra bir arbede yaşandı. 3-4 dakika sürdü. Ben kendimi yan koltuğa atarak ayaklarımla kendimi savunmaya çalıştım. Bana sürekli yumruk atarak darbediyordu. Ben de yaralandım.

Araç durunca bir süre daha kargaşa devam etti. Aracın kornasına sürekli basılı tuttum. O sırada motosikletten inmeyen kişinin yanına giderek motora binip gittiler. Matem günlerimizde bu tür olaylar hoş olmuyor. Bizim birliğimizi dirliğimizi zedelemeye çalışan sağduyuyla bu tür insanlara fırsat vermeyeceğiz.

“Polis ekiplerinin araştırmaları devam ediyor”

Polis ekiplerinin konuyu derin bir şekilde araştırdığını söyleyen Başkan Sarıtaş, “Polis ekipleri konuyu derin bir şekilde araştırdığını düşünüyorum. Mutlaka ortaya çıkacaktır. Ankara’daki olayların devamı niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Suç duyurusunda bulunduk. İfademizi de o doğrultuda verdik. Emniyetin konuyla ilgili araştırması devam ediyor. Alevi toplumu olarak bu tür olaylar yaşayabileceğimizi düşünüyoruz. Alevi toplumu barış, hoşgörü ve kardeşlikten yana bir toplumdur. Yüzyıllardır bu böyle devam etti. Sağduyulu bir şekilde kaosa fırsat vermeden bu günleri atlatacağız. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya, Kartal Kaymakamı ve Kartal Emniyet Müdürü’ne teşekkür ederim. Olayın olduğu dakikadan itibaren çok yakın ilgi ve alaka gösterdiler” diye konuştu.

Ankara'da 3 cemevine saldıran zanlı yakalandı

İstanbul'da cemevilerinin ibadethane sayılmasına AKP ve MHP'den ret

AK Partili Kurtulmuş cemevi ziyaret etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)