BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıKart limitleri donduruldu----

Kart limitleri donduruldu

Kart limitleri donduruldu
24 Ekim 2013 - 08:20 www.finansgundem.com

Bankalar vatandaşın toplam kart limitini göremediği için limit artışlarını durdurdu

Bankalar, yeni yönetmelikle vatandaşın kredi kartı limiti gelirin 4 katıyla sınırlanınca limit artışını durdurdu. Çünkü vatandaşın toplam kredi kartı limitini görebilecekleri sistem henüz düzenlenmiş değil. Onlar da limiti aşıp ceza almamak için limit artıramıyor.
Habertürk'ün haberine göre, toplam kredi kartı limitinin gelirin 4 katı olması zorunluluğu kredi kartı limitlerini dondurdu. Bankalar yanlış yapıp ceza almaktan korktukları için vatandaşların limit artırma isteklerini geri çeviriyor. Çünkü vatandaşların kişisel kredi limitlerini gösterecek olan Kredi Kayıt Bürosu'ndaki altyapı henüz tam olarak oluşmuş değil. Vatandaşların gelirlerini ve diğer bankalardaki kart limitlerini bilmeyen bankalar da yanlış yapıp ceza almaktan korkuyor. Konuyla ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan ne yapılacağıyla ilgili görüş isteyen bankalar, bu görüş gelene kadar limit artırımlarına gitmeyecek.

YÖNETMELİKLE YASAKLANDI
8 Ekim 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle yeni kart alacaklar ilk yıl gelirin 2 katını, ikinci ve sonraki yıllar içinse 4 katını aşan harcama yapamayacak. Halen kartı bulunan vatandaşlar içinse "Toplam kredi kartı limitinin kart hamilinin gelirinin 4 katını aştığının tespiti durumunda, bu kartlar hakkında limit artış işlemi yapılamaz" maddesi bulunuyor.

TAKSİTLİ HARCAMA HER ALANA YAYILIYOR
Kredi kartlarıyla yapılan taksitli alışverişin dağılımına bakıldığında, son 1 yılda yüzde 87 artan market ve AVM başta olmak üzere birçok alanda taksitli harcamaların yayıldığı görülüyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin24 Ekim 2013 09:04

    internet bankacılığı kulanıyorum limiti ben düşüyorum onlar yükseltiyor bu nasıl korkmak insanları koyun gibi görüyorlar sütünden tırnağından kılından tüyüne kadar