BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKart kullanımı taksit sınırı tanımadı!----

Kart kullanımı taksit sınırı tanımadı!

Kart kullanımı taksit sınırı tanımadı!
20 Kasım 2015 - 09:01 www.finansgundem.com

2014 yılında başlayan kredi kartı limitlerinin ve taksit sayısının sınırlandırılmasına yönelik düzenlemelere rağmen kredi kartı kullanımı arttı

Geçen yıldan bu yana kredi kartlarına yönelik limit ve taksit sınırlaması uygulansa da bu yılın ilk 9 ayın da kredi kartı kullanımı yüzde 15 arttı. Yapı Kredi Bireysel Bankacılık ve Kartlı Ödeme Sistemleri Grup Direktörü Serkan Ülgen, 2014 yılı başında uygulamaya alınan taksit düzenlemelerine rağmen ilk 9 ayda taksitli harcamalarda yüzde 18 büyüme kaydedildiğini söyledi.
Taksitli satışların toplam harcamalar içindeki payının da arttığını gözlediklerini belirten Ülgen, “Yapı Kredi’nin 2015 yılının ilk 9 ayındaki kartlı ödeme sistemleri büyüme rakamlarına baktığımızda ise toplam kart kullanımının yüzde 21, taksitli harcamaların yüzde 27 arttığını görüyoruz” dedi. 

YÜZDE 21.4 İLE LİDER


Yapı Kredi’nin Türkiye’yi ilk kredi kartı ile tanıştırdığını anımsatan Ülgen, “Yapı Kredi toplam kredi kartı alacak bakiyesinde bu yılın ilk 9 ayında yüzde 21.4 ile sektör liderliğini devam ettiriyor” diye konuştu. Yapı Kredi World ile hem müşterileri hem de işyerleri için kazançlı bir sistem oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Ülgen, şunları anlattı: “Bankalararası Kart Merkezi’ne (BKM) yaptığımız ciro bildirimlerine göre de, ilk 9 ayda Yapı Kredi kredi kartları olarak, kart hamili cirosunda yüzde 19.4 ile sektördeki liderliğimizi sürdürdük.”

DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Yapı Kredi World’ün, The Nilson Report 2014 yıl sonu verilerine göre, alacak bakiyesinde sadece Türkiye’nin değil Kıta Avrupası’nın da en büyük kart platformu olduduğunu vurgulayan Ülgen, “Yapı Kredi World ile birçok uluslararası bankanın örnek aldığı bir platform yarattık. Artık sadece bir kredi kartı olmayan World, birden çok bankanın, milyonlarca kart sahibinin, yüzlerce değerli perakende markasının ve yüz binlerce üye işyerinin dahil olduğu bir platform” şeklinde konuştu.

“POS ve üye işyeri dahil her açıdan lideriz”

Yapı Kredi’nin alacak cirosunun yanı sıra kart sayısında da yüzde 18 pazar payı ile liderliğini sürdürdüğünü kaydeden Serkan Ülgen, “Kredi kartı pazarındaki liderliğimizi her açıdan tamamlıyoruz. Bu kapsamda 413 bin üye işyeri ve 556 bini aşkın POS ile, POS cirosunda yüzde 20.8 payımızla bu alanda da liderliğe devam ettik.”

İnovasyon artık mecburi tutulmalı

Yapı Kredi’nin Türkiye’de bankacılık sektörünün en iyi insan kaynağını yetiştirmek vizyonu ile kurduğu Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) tarafından 6. kez düzenlenen Akademi Zirvesi, bu yıl Prof. Rita Gunther McGrath’ı ağırladı. Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın’ın açılış konuşmasını yaptığı konferansta Thinkers 50 tarafından dünyanın en önemli yönetim düşünürlerinden biri olarak gösterilen Prof. Rita Gunther McGrath, şunları anlattı:
“Dijital devrimin gelişi, hizmet sektörü ve globalleşmenin yükselişi ile birlikte, pazara girişin önündeki engeller de ortadan kalktı. Bu gelişmeler doğrultusunda artık değişimi ön plana alan, hızı vurgulayan ve en önemlisi de rekabetin sektör dışından da gelebileceğini kabul eden yeni bir stratejik düşünme modeline ihtiyacımız var. Günümüzde inovasyon yoluyla avantaj yaratmak artık mecburi. Üstelik tüm bu gelişmeler, geleceği kestirmenin mümkün olmadığı, karmaşık bir ortamda gerçekleşiyor.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)