BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıKart dolandırıcılıkları artıyor----

Kart dolandırıcılıkları artıyor

Kart dolandırıcılıkları artıyor
06 Şubat 2013 - 14:44 www.finansgundem.com

ABD'de 2007'den bu yana 7 bin sahte kart sahibi için sahte kredi hesapları oluşturan 18 kişi 200 milyon dolar çalmakla suçlanıyor

ABD'de uluslararası uzantıları olan kredi kartı dolandırıcılığıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 18 kişi en az 200 milyon dolar çalmakla suçlandı. Dolandırıcıların 2007'den bu yana 7 bin sahte kart sahibi için sahte kredi hesapları geliştirdiği belirtildi.
BBC'nin haberine göre, ABD tarihinin muhtemelen en büyük kredi kartı dolandırıcılıklarından biri olarak anılan olay 2007'de başladı.
Binlerce sahte kimlik ve işyerinin adının geçtiği, kredi ölçme ajanslarının aldatıldığı, yurt dışında uzantıları bulunan eylemin, New Jersey'den yönetildiği ve şebekenin 28 eyalette faaliyet gösterdiği iddia ediliyor.
Müfettişler, dolandırıcıların 2007'den bu yana 7 bin sahte kart sahibi için sahte kredi hesapları geliştirdiği, böylelikle, hiç geri ödeme yapmadıklarını, yüksek miktarlarda para ödünç alabildiklerini aktardı.
FBI'ın Newark saha ofisinden David Velazquez, sanıkların, ''sofistike dolandırıcılıklar ve dalaverelerin sanal kafeteryasını'' kullandıklarını söyledi.
Paralar 7 ülkeye gönderildi
Dolandırıcıların, sahte kamu kayıtlarını kullanarak 25 binden fazla kredi hesabı ve bin 800'den e-posta adresini içeren bir ağ oluşturdukları kaydedildi.
Savcılar, sanıklardan birinin bir keresinde sahte elektrik faturası için 6 yaşındaki bir çocuğun sosyal güvenlik numarasını kullandığını iddia etti.
Çetenin, aynı zamanda en az 80 sahte işyeri kurduğu, kredi kartı işlem makineleri aldığı, sahte kartları kullanarak para tuttuğu öne sürüldü.
Yetkililer, şimdiye kadar 200 milyon dolarlık kayıp olduğunu belirtirken, nihai rakamın ''dolandırılığın çok geniş faaliyet alanı'' nedeniyle artabileceğine dikkati çekti.
Dolandırılıcık eylemiyle 3 mücevher dükkanının da bağlantısı olduğu, dolandırıcıların, milyonlarca doları, Pakistan, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Romanya, Çin ve Japonya'ya gönderdiği iddia ediliyor.
Milyonlarca doların da altına, spa tedavilerine, elektronik malzemeye ve lüks otomobillere harcandığı belirtiliyor.
Tutuklananlardan 14'ünün dün hakim önüne çıktığı, 8'inin serbest bırakıldığı, 6'sının göz altında tutulduğu kaydedildi.
Banka dolandırıcılığıyla suçlanan sanıklar, suçlu bulunmaları halinde 30 yıla kadar hapis ve 1 milyon dolar parayla cezalandırılabilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)