BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKars'ta yağlık ayçiçeği hasadı başladı----

Kars'ta yağlık ayçiçeği hasadı başladı

Kars'ta yağlık ayçiçeği hasadı başladı
27 Ekim 2022 - 12:32 www.finansgundem.com

Kars'ta "Bitkisel Üretim Projeleri" kapsamında çiftçilere verilen tohum desteğiyle kentte 2 bin 60 dekar alana yağlık ayçiçeği ekildi. Ekilen ayçiçeklerinin hasadına başlandı. Hasattan yüksek rekolte bekleniyor.

Kars Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin katkılarıyla yürütülen "Bitkisel Üretim Projeleri" kapsamında çiftçilere verilen tohum desteği kapsamında kentte 2 bin 60 dekar alana yağlık ayçiçeği ekildi. Yaklaşık 2 bin metre rakımda ektikleri yağlık ayçiçeğinde hasada başlayan çiftçiler yüksek rekolte bekliyor.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Selim ilçesine bağlı Yukarı Kotanlı köyündeki ayçiçeği tarlasında biçerdöverle hasat yaptı.

Öksüz, gazetecilere, tarım ve hayvancılık şehri olan Kars'ta bu alandaki projeler doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Ürün yelpazesi çalışmalarından birisi de yağlık ayçiçeği üretimiydi. Amacımız yağlık ayçiçeği üretimini yaygınlaştırmak. Köylümüz, çiftçimiz daha çok kazanıp katma değer katsın ve şehrimizi kalkındıralım." dedi.

Bazı bölgelerde ilk defa yağlık ayçiçeğini ektiklerini anlatan Öksüz, "2022 yılında Selim ilçemizde ağırlıklı olmak üzere, merkez ve Arpaçay ilçemizde 2 bin 60 dekar alanda ayçiçeği ekimi yaptık. Bunun 260 dekarı Selim ilçesinde. Hasatta verim gayet güzel, bundan dolayı da mutlu olduk. Cumhurbaşkanımızın kararıyla ayçiçeği, havza bazlı destekleme kapsamına alındı. Yani kilogramda 50 kuruş daha destek alacak, bu da sevindirici." diye konuştu.

Öksüz ve beraberindekiler daha sonra tarlada incelemelerde bulundu.

"Rusya'nın hasat kumbarasına 5 milyon tahıl eklenecek"

 

Ukrayna 2,4 milyon hektarlık kış mahsulünü hasat edemeyecek

 

Şekerbank’tan Dünya Çiftçiler Günü’nde Hasat Mobil’e özel faiz indirimli kredi

 

Fransa'da kuru hava tahıl hasatında geri dönüşü olmayan hasara neden olacak

 

Minyatür sebzelerde hasat dönemi başladı

 

Adana karpuzunda hasat gecikecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)