BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKarşıt görüşler çatışıyor----

Karşıt görüşler çatışıyor

Karşıt görüşler çatışıyor
10 Ekim 2014 - 06:23 www.finansgundem.com

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eylemleri sırasında birçok ilde karşıt görüşlülerin çatışması gerginliği artırıyor

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto için HDP'nin çağrısıyla eylemlere başlayan gruplar kamu binalarına ve işyelerine saldırılarını sürdürürken karşıt görüşlüler arasındaki çatışmalar da kaygı verici boyuta ulaştı.

GAZİANTEP: Güzelvadi, Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce mahallelerinde toplanan gruplar, çöp konteynerlerini devirip lastiklerle ateş yaktı. Ancak eylemciler, Vatan ve Barak mahallelerinde karşıt görüşlülerin tepkisini çekti. Gruplar arasında başlayan tartışma tabanca, pompalı tüfek, satır ve kılıçların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olaylarda Süleyman Balcı (15), Sevgi Alıcı (16), Ömer Uçeker (27) ile ismi öğrenilemeyen bir kişi öldü. Çatışmada 1’i polis yaklaşık 20 kişi de yaralandı. DBP’nin Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki binaları ateşe verildi. Olaylara karışan 6 kişi gözaltına alındı.

MARDİN: Dargeçit ilçesinde salı günü gösterilerde ölen Bilal Gezer (29) ve Sinan Toprak (18) dün, ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye katılanlardan bir kısmı, saat 16.00 sıralarında taziye dönüşü İlçe Jandarma Komutanlığ’nın önünden geçerken el yapımı patlayıcı ve taşlarla saldırdı. Asker gösterilerin dağılmaları için havaya ateşi açtı. Bunun üzerine çevredeki evlerden askerlere ateş açıldı. Çatışmada 7 kişi yaralandı. Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Abdülkerim Seyhan (27) öldü. 

SİİRT: Akaryakıt istasyonuna saldırı sırasında silahla ağır yaralanan Kamil Taş (25) Siirt Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Dün İnönü mahallesindeki Cumhuriyet Karakolu’na uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Nöbet tutan bir polis, ayağına isabet eden kurşunla yaralandı.

İSTANBUL: Okmeydanı’nda bir grup yollara barikat kurup ateş yaktı. Göstericiler, polislere havai fişek, taş ve molotofkokteyli attı. Polis de gruba biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Olaylar sırasında, duvarı kendisine siper eden bir gösterici, silahla polislere tek el ateş ederek kaçtı.

MERSİN: Tarsus ilçesi Barbaros mahallesinde bir grup protestocu gösteri düzenledi. Çevik Kuvvet Büro Amiri Serkan Yüksel, nereden ateşlendiği henüz belirlenemeyen tüfekten çıkan saçmalarla bacağından yaralandı. Fahrettin Paşa mahallesinde hemzemin geçit yakınlarında görev yapan polis Yakup Orçun ise kafasına gelen taşla yaralandı. 

TUNCELİ: Hozat ilçesinde saat 21.10 sıralarında protestocular önce kaymakamlık konutunu taş yağmuruna tuttu. Protestolardan sonra kimliği henüz tespit edilmeyen kişiler tarafından, hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Silahlı saldırıda lojmanda görev yapan bir polis hafif yaralandı.

BİTLİS: Tatvan ilçesinde önceki akşam saatlerinde çıkan olaylar, dün saatlerinde yeniden başladı. Bir çok banka şubesi ile işyerine zarar veren göstericiler, akşam saatlerinde yine Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplandı. Gruplar halinde cadde ve sokaklarda eylem yapan ve ateş yakan göstericileri polis, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak dağıttı.

ANTALYA: Kepez Polis Merkezi’ne 40-50 kişilik grup akşam saatlerinde taşlarla saldırdı.
Grup polisin biber gazıyla müdahale etmesi üzerine ara sokaklara kaçtı. Kurdukları barikatların ve cadde ortasında yaktıkları ateşin arkasına kaçan gruba TOMA’lar müdahale etti. 

ADANA: Seyhan İlçesi Onur Mahallesi’nde gösteri yapan grup ile elinde Türk bayrakları ile toplanan grup karşı karşıya geldi. İki grup arasında kısa süreli çatışma yaşandı. Polis müdahalesiyle PKK yanlısı grup ara sokaklara dağıldı. D-400 karayolunda tekbir getirip slogan atan grup ise sokak aralarına PKK yanlısı eylemcilerin peşinden gitmek istedi. Elinde kılıç ve pompalı tüfek bulunan kalabalık, polisin havaya ateş açmasıyla durduruldu.

DİYARBAKIR: Bağlar ilçesinde gece  Terör Şube’ye ait sivil plakalı araçla devriye görevi yapan polise  ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 4 saldırgan yaralı yakalandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)