BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKarşılıksız çeke hapis cezasına düzenleme----

Karşılıksız çeke hapis cezasına düzenleme

Karşılıksız çeke hapis cezasına düzenleme
29 Kasım 2019 - 08:45 www.finansgundem.com

Karşılıksız çekteki hapis cezası yeniden düzenlenecek. Hapis cezası kaldırılmayacak ancak 3 yıllık bir infaz ertelemesi getirilecek.

AK Parti, çekleri karşılıksız çıktığı için hapis cezası alacak yaklaşık 200 bin kişiyi yakından ilgilendiren bir çalışma yapıyor. Büyük çoğunluğunu orta ölçekli işletmelerin sahiplerinin oluşturduğu, ekonomi ve istihdama katkı sağlayan bu kişilerin cezaevine girmesi yerine 3 yıllık bir ceza ertelemesi ile borçlarını ödemesi şansı verilmesi planlanıyor.

AK Parti, istihdamı da yakından ilgilendiren bu konuda karşılıksız çek verenlerin cezaevine girmeleri yerine dışarıda kalıp işini döndürmesi ve borcunu ödemesini sağlayacak bir formül üzerinde çalışıyor. Yapılan çalışmaya göre karşılıksız çeke hapis cezası kaldırılmayacak.

 
Ancak 3 yıllık bir infaz ertelemesi getirilecek. Cezası 3 yıl süre ile ertelenen kişiye borcunu ödemesi için şans tanınacak. Bu süre içinde borcunu öderse cezaevine girmeyecek. Ceza ortadan kalkacak. Böylece hep hapis cezası ortadan kalkmayacak hem de çeki karşılıksız çıkanlara borçlarını ödemeleri şansı verilmiş olacak. (Sabah)

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayten mansur29 Kasım 2019 10:04

    öyleyse ksız çek borçlarını Erdoğan ödesin. Akabinde de 3 yıl beklesin.3 yıl sonunda paralarını geri alamaz ise infazı gerçekleştirsin. bu alternatif daha makul zira pardon ama bu 3 yıllık öteleme süresini kimin cebinden kimin ticari iş programından vermektesiniz ?? alacaklarımızı değil 3 yıl 1 hafta  bile bekleyecek ekonomik refah yok ne firmamızda ne de ülkemizde.hal böyle iken işçi çıkartmalar kepeng indirmeler gerçekleşmekte..bu gelecek yasa ile  bu kez kimler kollanıyor acaba??

  • ahmet aksaz30 Kasım 2019 16:03

    çeklerini yazdıran kişiler için bir ayrım yapılması şart. çoğu alacağını tahsil edemediği için bu türlü sıkıntılara giriyor. bence bizim ülkemizde ticaret yasaklanmalı. çeke hapis veriyorsun, faturalı alacağa hiç bir halt yok, senede hapislik yok. yapacaksanız hepsine hapis olsun. millet bak o zaman sahtekarlık yapabiliyor mu ? ahlaklı insanları bile bu şekilde sıkıntılar yoldan çıkarta biliyor 

  • müstehak29 Kasım 2019 08:53

    ülkeye müstehak