BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKarlov cinayeti iddianamesinde 1 numaralı şüpheli Gülen----

Karlov cinayeti iddianamesinde 1 numaralı şüpheli Gülen

Karlov cinayeti iddianamesinde 1 numaralı şüpheli Gülen
16 Kasım 2018 - 07:37 www.finansgundem.com

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada sona gelindi. FETÖ elebaşı Gülen 1 numaralı şüpheli olarak iddianamede yer aldı. Tekalan ve Uslu da şüpheliler arasında

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada sona gelindi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak iddianamede yer alırken, örgütün tepe yöneticileri arasında yer alan Şerif Ali Tekalan ve Emre Uslu da şüpheliler arasında. 

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da 19 Aralık 2016'da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Karlov'un öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı, iddianamesini tamamladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekilinin onayına sunulan iddianame, onaylanması durumunda mahkemeye gönderilecek.

KARLOV CİNAYETİ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da 19 Aralık 2016'da katıldığı sergide Mevlüt Mert Altıntaş'ın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmiş, Altıntaş da polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında, serginin organizatörü, bazı polisler ve Altıntaş'ın "FETÖ abisi" eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı Şahin Söğüt'ün de arasında bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı.

1 NUMARA GÜLEN

Mesut Hasan Benli'nin Hürriyet'te yer alan haberine göre, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak iddianamede yer alırken, örgütün tepe yöneticileri arasında yer alan Şerif Ali Tekalan ve Emre Uslu da şüpheliler arasında. Suçlama, “anayasayı ihlal”, “kasten öldürme”. Suikast anının TRT’de yayınlanması nedeniyle şüpheli TRT çalışanlarının dosyası ise ayrıldı.

Şüphelilerin örgütteki konumlarına ve suikasttaki rollerine göre hazırlanan şema da iddianameye konuldu. Karlov suikastının, Türkiye’yi zor duruma düşürmek ve Rusya ile ilişkilerini bozmak amacıyla gerçekleştirdiği savunuldu.

TALİMAT SÖGÜT’TEN

İddianameye göre, Karlov suikastını azmettirdiği ve saldırgan polis memurunun mail’lerindeki mesajları sildiği iddia edilen eski BTK çalışanı tutuklu Şahin Söğüt’ün, suikasttan 10 gün önce, polis Altıntaş’ın Keçiören’deki evinin yakınlarında baz kaydı tespit edildi. Altıntaş’ın bu görüşmeden sonra suikast hazırlığı yapmaya başladığı ve suikastın talimatının da Söğüt tarafından
getirildiği öne sürüldü.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ad16 Kasım 2018 09:45

    Katilin ölürken söylediklerinin hiç ehemmiyeti yok galiba. Adam basbas bağırdı ölürken , radikal cihatçı örgütlerden birinin sloganını söyledi. Hani şu x partisinin çok sevip destek olduğu örgütlerden biri.