BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKarim Said, müzikal yolculuğuna devam ediyor----

Karim Said, müzikal yolculuğuna devam ediyor

Karim Said, müzikal yolculuğuna devam ediyor
28 Nisan 2016 - 14:21 www.finansgundem.com

10 yaşındayken dünyaca ünlü şef Daniel Barenboim tarafından keşfedildiğinde "Ona ne öğretebilirsiniz ki o zaten herşeyi biliyor!" dediği Karim Said'in müzikal yolculuğu resital ve konserlerle devam ediyor

Uluslararası arenada adından söz ettiren ve piyanizmi büyük beğeni toplayan Karim Said'in müzikal kariyerine bir referans da dünyanın önde gelen eleştirmenlerinden Norman Lebrecht'ten oldu. "...onu daha da fazla dinlemek istiyorum!"

2009'da İngiliz şef Sir Colin Davis'in (1927-2013) batonu altında İngiliz Oda Orkestrası eşliğinde Londra Barbican Center ve BBC Proms kapsamında Daniel Barenboim'ın batonu altında West Eastern Divan Orkestrası eşliğinde Royal Albert Hall'da gerçekleşen müthiş performansları Karim Said'in profesyonel kariyerinde bir dönüm noktası oldu.

1988'de Ürdün'ün başkenti Amman'da doğan sanatçı, ilk piyano derslerini Rus hocası Agnes Bashir-Dzodtsoeva'dan aldı. 2000 yılında, 12 yaşındayken İngiltere'ye taşındı. Dünyanın en gözde müzik okullarından Purcell'de ve daha sonra Royal Academy of Music'te piyano, beste ve şeflik dersleri aldı. Her iki okula da tam bursla kabul edildi. 2008'de Purcell tarafından 'Karim's Journey' adını taşıyan dökümantasyon bir film hazırlandı. Film, İngiliz BBC4 kanalı prodüksiyonunda Christopher Nupen tarafından çekildi. Karim Said bugün Berlin'de yaşıyor ve dünyanın dört bir yanında resital ve konserler veriyor.

Karim Said'in bugüne kadar sahneye çıktığı salonlar arasında Ottowa'da National Arts Center, Milano'da La Scala, Londra'da Royal Albert Hall, Cadogan Hall ve Southbank Centre, Moskova'da Tchaikovsky Hall, Tokyo'da Musashino Civic Cultural Hall gibi prestijli salonlar, davet aldığı festivaller arasında Fransa'da La Roque D'Antheron, Lucerne ve ‘'Piano Aux Jacobins'' festivalleri, Avusturya'da Salzburg Müzik Festivali, İngiltere de "International Piano Series" ve "The Rest is Noise festival" sayılabilir.

Said, çekimleri İtalya'da yapılacak olan efsanevi İngili aktris Vanessa Redgrave'in en son prodüksiyonu ‘A World I Loved''da yer alıyor. Karim Said, Opus Arte etiketiyle Ocak 2015'te yayınlanan 'Echoes from an Empire' adını taşıyan ilk solo albümünde Alban Berg, George Enescu, Bela Bartok, Anton Webern, Leos Janacek ve Arnold Schoenberg'in eserlerini seslendirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)