BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKârı mütevazı, rasyosu güçlü----

Kârı mütevazı, rasyosu güçlü

Kârı mütevazı, rasyosu güçlü
13 Ağustos 2013 - 11:02 www.finansgundem.com

BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası, 2013 yılının ikinci çeyreğinde elde ettiği kârı açıkladı

BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası, 2013 yılının ikinci çeyreği sonunda 18.3 milyon TL konsolide net kâr elde etti. BankPozitif'in bu dönemdeki toplam aktif büyüklüğü 2 milyar TL olurken, toplam özkaynak büyüklüğü de 488 milyon TL olarak gerçekleşti. BankPozitif aynı dönemde yüzde 24.46 olarak gerçekleşen sermaye yeterlilik oranıyla bu alandaki gücünü de korudu.
İkinci çeyrek sonuna ilişkin finansal sonuçları değerlendiren BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akçakayalıoğlu, mevcut finansal yapıya ulaşılırken faaliyetlerin risk yönetimi alanında ödün verilmeden yürütüldüğüne dikkat çekti.
Akçakayalıoğlu, "Bankamızın 2013 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarına göre  toplam aktif büyüklüğümüz 2 milyar TL  toplam özkaynak büyüklüğü ise 488 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bankamızın "temel bankacılık alanına yoğunlaşma" prensibi paralelinde, yılın ilk üç ayında 1.2 milyar TL olarak gerçekleşen nakit kredi büyüklüğümüz toplam aktifimizin yüzde 62'sini oluşturmaktadır. Gayrinakdi kredi büyüklüğümüz ise 660 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bu finansal yapıya ulaşırken, risk yönetimi alanında ödün verilmeden faaliyetlere devam edilmiştir. 2013 yılının ilk altı aylık dönemini 18.3 milyon TL net kar ile tamamlamış bulunmaktayız" dedi.
BankPozitif'in bu dönemde sermaye yeterlilik oranındaki güçlü duruşunu koruduğunu da belirten Akçakayalıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"2013 yılı ikinci çeyrek sonu itibarıyla konsolide olmayan sermaye yeterlilik oranı yüzde 24.46 olup, bu alandaki güçlü yapımız korunmuştur. Aynı dönemde güçlü likidite konumumuz da korunmuş ve müşterilerimize olan desteğimiz artarak devam etmiştir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)