BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKargoda kaybolan çeke tedbir kararı çıkmadı----

Kargoda kaybolan çeke tedbir kararı çıkmadı

Kargoda kaybolan çeke tedbir kararı çıkmadı
03 Nisan 2021 - 13:17 www.finansgundem.com

İstanbul’da ticari ilişkileri nedeniyle kargoda çekleri çalınan iki firma, savcılık, hakimlik, icra müdürlüğü ve iki mahkemeye başvurmalarına rağmen çalıntı çekin tutarı 35 bin TL’yi ödeme durumu ile karşı karşıya kaldı

Mahkeme dosyasına yansıyan bilgilere göre olay şöyle gelişti; Ticari ilişkileri bulunan Atmosphere Mağazacılık şirketi, Madame Cix firmasına 30 Kasım 2011 tarihli 35 bin TL tutarında kestiği çeki kargoyla gönderdi. Kargo firmasının aracından çek çalındı. Çekin çalınmasıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Atmosfer Mağazacılık ve Madame Cix firmaları çekin iptali için dava açtı.

ÇEKİ BOZDURAMAYINCA İCRAYA VERDİLER
Bu sırada çeki eline geçiren kişiler çekin bedelini almak için bankaya gitti. Banka da çekte ödeme yasağı olduğundan dolayı ödeme yapmadı. Çeki eline geçirenler bankadan parayı alamayınca Bakırköy 7. İcra Müdürlüğü'nde icra işlemi başlattı. Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği çalıntı çek için el koyma kararı verdi.

İCRA TAKİBİNİN DURDURULMASINI İSTEDİLER
İcra Müdürlüğü, çekin çalıntı olduğunun belirtilmesi, çeke el koyma kararı ve ödeme yasağı kararı olmasına rağmen, bu durumun bankayı ilgilendirdiği gerekçesiyle icra takibine devam etti. Savcılık da Yargıtay kararları bulunmasına rağmen çalıntı çek sebebiyle icra takibinin durdurulması yönünde tedbir kararı vermedi.

MAHKEME, ÇALINTI OLDUĞUNA DAİR İSPAT YOK
İki firma bu kez icra takibine itiraz için Bakırköy 10. İcra Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak mahkeme de takibin itirazını reddetti. Aynı çekle ilgili firmalar İstanbul Anadolu 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde tedbir talepli istirdat davası açtı. Mahkeme,“yaklaşık ispat kuralı gereği yeterli delil olmadığından” tedbir kararı vermedi.

ÇEKİNİZİ ÇALDIRMAYIN
Hukuki her yolu deneyen Madame Cix ve Atmosphere Mağazacılık firmaları çalınan çekten dolayı hacizle karşı karşıya kalmış durumda. Firma yetkilileri, “Maalesef çekini çaldıran vatandaşı koruyabilecek bir sistem yok. Çalınan çek ile ilgili iki firma haciz baskısıyla kötü niyetli kişilere ödemek zorunda kalıyor” dedi.
(Hayati Arıgan /Sözcü)

Karşılıksız çek adedinde aylık artış

Protestolu senetler ve karşılıksız çekler azaldı

TBB: Protesto edilen senetler geriledi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)