BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKardeş Johnson Adani ateşinden kaçtı----

Kardeş Johnson Adani ateşinden kaçtı

Kardeş Johnson Adani ateşinden kaçtı
03 Şubat 2023 - 11:17 www.finansgundem.com

Boris Johnson’un kardeşi Adani bağlantılı yatırım bankası Elara Capital’dan istifa etti. Lord Jo Johnson kendini Adani’deki mücadele sürecinden kurtarmaya çalışıyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın küçük kardeşi Lord Jo Johnson, borsa manipülasyonu skandalıyla sarsılan Hindistan merkezli dev holding Adani’yle bağlantıları olduğu bildirilen küresel bir yatırım bankasından istifa etti.

Fortune’un haberine göre 2002 yılında kurulan yatırım bankası Elara Capital’ın kuruluş amacı küresel menkul kıymetler sertifikaları, nakde çevrilebilir yabancı tahviller ve Londra Alternatif Yatırım Piyasaları (AIM) aracılığıyla Hindistanlı holdingin fonlarını yükseltmek olarak belirtiliyor. Lord Jo Johnson da firmada haziran ayından bu yana üst düzey yönetici konumundaydı.

Banka son zamanlarda Hindistanlı iş insanı Gautam Adani’nin holdingine yönelik olağanüstü iddialarla çalkalandı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Adani Grubu geçtiğimiz hafta ABD merkezli açığa satış araştırmaları firması Hindenburg Research’ün suçlamalarına maruz kalmıştı. 100 sayfalık raporda Adani Group hisse senedi manipülasyonu ve offshore paravan şirketler üzerinden maliye kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu.

Financial Times'ın haberine göre, Elara'nın varlık yönetimi kolu, varlıklarının büyük çoğunluğu Adani Enterprises'ta olduğu için Hindenburg araştırmacılarının dikkatini çeken şirketlerden biriydi. Hindenberg raporunda, Elara tarafından işletilen Mauritius merkezli fonların, aracılığıyla Adani imparatorluğunun borsada işlem gören şirketlerdeki sahipliğini gizlediği iddia ediyor. Rapordaki iddialara göre bu fonlar aynı zamanda hisse senedi fiyatlarını manipüle etmek için de kullanılıyor.

Adani Grubu, Hindenburg'un tüm iddialarını şiddetle reddetti. Hafta sonu 443 sayfalık bir çürütme metni yayınlayan dev holding, Hindenberg’ün yaptığının “planlanmış bir menkul kıymetler dolandırıcılığından başka bir şey olmadığını” saldırının bir bütün olarak Hindistan’a yapıldığını belirtti.

Grup ayrıca Elara Capital fonlarıyla ilgili ilişkileri de reddetti.

Fortune’un haberine göre Lord Jo Johnson açıklamasında, “Londra merkezli Hindistan odaklı bir yatırım firması olan Elara Capital'in yönetim kuruluna geçtiğimiz haziran ayında bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak katıldım. Hedefim uzun zamandır desteklediğim ve hakkında bir de kitap yazdığım İngiltere-Hindistan ticaret ve yatırım ilişkilerine katkıda bulunmaktı” dedi.

Johnson, “Elara Capital'den yasal yükümlülüklerine uygun olduğuna ve düzenleyici kurumlarla iyi durumda olduğuna dair sürekli güvence aldım. Ancak şimdi finansal düzenlemelerin beklediğimden daha fazla alan uzmanlığı gerektiren bir pozisyon olduğunu fark ettim. Bu sebeple yönetim kurulundan istifa ettim” diyerek Elara’dan ayrıldığını açıkladı.

Elara Capital’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Adani 1 haftada 100 milyar dolar kaybetti

 

Adani Group’tan öfke dolu savunma

 

Dünyayı sarsan milyar dolarlık borsa manipülasyonu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)