BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKARDEMİR'de üretim artışı----

KARDEMİR'de üretim artışı

KARDEMİR'de üretim artışı
19 Haziran 2014 - 20:05 www.finansgundem.com

Genel Müdür Demirel: "Ham çelik üretim kapasitesi 1,8 milyon tondan 3,4 milyon tona ulaşacak"

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, ham çelik üretim kapasitesinin 1,8 milyon tondan 3,4 milyon tona ulaşacağını bildirdi.

Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirilecek yatırımlarla KARDEMİR’in ürün yelpazesinin çok daha genişleyeceğini ve raylı sistemler ile başta otomotiv olmak üzere makine imalat sanayisinin ihtiyaç duyacağı tüm çelik kalitelerinin fabrikalarında üretilebilir hale geleceğini söyledi.

Fabrikalarının Türkiye’nin ilk entegre demir çelik fabrikası ve uzun mamulde cevhere dayalı tek üreticisi konumunda olduğuna dikkati çeken Demirel, şöyle devam etti:

"Yılın ikinci yarısında tamamlanacak 5 nolu yüksek fırın ve çelikhane konverter yatırımları ile ham çelik üretim kapasitesi 1,8 milyon tondan 3,4 milyon tona ulaşacak. KARDEMİR kendi enerjisini üreten, kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırmış, temiz teknolojilere sahip, sosyal sorumluluk projelerine çok daha fazla kaynak ayırabilen, çok daha rekabetçi bir şirket olarak ülkemiz ve tüm paydaşlarımız için üretmeye devam edecektir."

Demirel, ayrıca bazı yatırımların finansmanı için Alman KFW IPEX Bank ile 138,8 milyon avroluk kredi sözleşmesi imzaladıklarını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)