BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKARDEMİR'de toplu iş sözleşmesi----

KARDEMİR'de toplu iş sözleşmesi

KARDEMİR'de toplu iş sözleşmesi
02 Temmuz 2015 - 22:02 www.finansgundem.com

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile Çelik-İş Sendikası arasında yürütülen 12. dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile Çelik-İş Sendikası arasında yürütülen 12. dönem toplu iş sözleşmesine ilişkin, "Yaklaşık yüzde 25-26'lık bir zamla toplu sözleşmeyi tamamladık. Mevcut yapılan, toplu sözleşmelerin arasında en iyisi oldu" dedi. 

Gül, KARDEMİR çıkış kapısında işçilere hitaben yaptığı konuşmada, toplu sözleşme sürecinin zor geçtiğini ancak mutlu sona ulaşıldığını söyledi. 

İşçilerin geleceğe umutlu baktığını ifade eden Gül, "Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de tüm metal işçileri ayaklandı ve özgürlüklerini istedikleri için eylemlere başladılar. Ülkemizde metal işçisi sarı sendikada durmak istemiyor. Geldiğimiz günden beri toplu sözleşmelerle ilgili sözlerimizi tutuyoruz. Geldiğimiz süreçte ülkemizin en iyi sözleşmesini yaptık" diye konuştu. 

KARDEMİR yönetimi ile yaptıkları ilk toplu sözleşmede yüzde 42 gibi inanılmaz bir rakama imza atıklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Burada bize popülist davrandığımızı söylediler. O gün inanmıştık ve kölelik akitlerini yırttık attık. O gün yüzde 42 gibi bir rakamla toplu sözleşmeyi imzaladık. Bugün de çok iyi bir sözleşemeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Genç arkadaşlarımıza yüzde 53 gibi bir artış sağladık. Bizde zamsız bir sözleşme yok. Eski ücretlerle çalışan arkadaşlarımıza kıdem farkı olsun diye yüzde 15 gibi zam eklendi. Bunu Temmuz ayından sonra alacaklar. Biz burada bir aileyiz. İyi bir sözleşme imzaladık. Sosyal haklara birinci yıl için yüzde 14 ve ikinci yıl olarak yüzde 12 artış sağlandı. Hedefimiz, fabrikanın üretimi 3 bin tona geldiğinde 3 bin lira almaktı. Benim hesaplarıma göre 3 bini geçtik. İnşallah fabrikada yeni yapacağı yatırımlarla 3 bin tonu bulacak.

İkinci yıl için zam olarak yüzde 10'u geçecek şekilde anlaşıldı. Yaklaşık yüzde 25-26'lık bir zamla toplu sözleşmeyi tamamladık. Mevcut yapılan, toplu sözleşmelerin arasında en iyisi oldu. Yatırım yapıldığı için borcu olan ve hızla büyüyen bir fabrikada  işçi ücretlerinin yüzde 25-26 gibi rakamlarla artırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)