BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKARDEMİR'de mutlu son----

KARDEMİR'de mutlu son

KARDEMİR'de mutlu son
07 Ocak 2014 - 21:22 www.finansgundem.com

​Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül: "KARDEMİR'de mutlu sona ulaşmanın mutluğu ve gururu içerisindeyiz"

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, "Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (KARDEMİR) mutlu sona ulaşmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz" dedi.

Gül, KARDEMİR giriş kapısında işçilere hitaben yaptığı konuşmada, 11. dönem toplu iş sözleşmesinin imzalandığını ve hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

KARDEMİR'in ve işçisinin makus talihini değiştirecek bir sözleşme imzaladıklarını anlatan Gül, "KARDEMİR işçisi için önünde iki büyük engel vardı. 2010 yılında işe giren arkadaşlarımızın 5 yıllık protokolü vardı. Önümüzde çok ciddi bir engeldi. Bu sözleşmede bu durum bu yıl içinde düzelecek. KARDEMİR yönetimi ile anlaştık. KARDEMİR'de eski yeni ayrımı olmadan işçimiz bütünleşecek. Belki zor ve sıkıntılı günler yaşadık ama başardık. KARDEMİR yönetimi yürekli bir adım atarak, geçmişin hesaplaşmasını bitirerek, hem bin 100 arkadaşımıza hem de geçmişte bir yara olan rakamları vererek bu süreci kapatmış oldu. KARDEMİR'de mutlu sona ulaşmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz" diye konuştu.

Bu toplu sözleşmenin birinci yılında ortalama yüzde 10'dan fazla bir rakama imza attıklarını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Sözleşme iki yıllıktı. 2 yılda yapılacak ortalama zam yüzde 20 olacak. Bu Türkiye gerçeğinde önemli bir rakamdır. Ülkemizde İstanbul merkezli operasyondan sonra dolar 2 liranın üstüne çıktı. Allah'tan Türkiye ve KARDEMİR ekonomisi kırılgan değil. Eğer kırılgan bir ekonomi ve fabrikamız olsaydı. Bugün bu sözleşmeler sıkıntıya girebilirdi. İstediğimizi alarak masadan ayrılmanın mutluluğunu yaşıyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)