BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKarayılan'ı ihbar edene 4 milyon TL----

Karayılan'ı ihbar edene 4 milyon TL

Karayılan'ı ihbar edene 4 milyon TL
20 Eylül 2015 - 07:59 www.finansgundem.com

Teröristleri ihbar edenler ödüllendirilecek

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini, yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesine dair İçişleri Bakanlığı yönetmeliği uygulaması belirlendi. 

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere 10’dan fazla ülkenin uygulamaları incelenerek hazırlanan yönetmeliğe göre, aranan isimlerle ilgili web sayfaları açılacak, sosyal medya kampanyası başlatılacak. Arapça, Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Almanca broşürler dağıtılacak ve “Adalet için Millet Hattı” isimli bir telefon hattıyla vatandaşın ihbarda bulunması sağlanacak. 

Komisyon kuruldu

Yönetmeliğe göre, İçişleri Bakanlığında üyeleri gizli tutulan bir komisyon kurulacak. Bu komisyonun alt sekretaryası güvenlik birimlerinden gelen tüm verileri değerlendirecek ve en geç 3 gün içinde üst komisyona miktarın belirlenmesi için yönlendirecek. Üyeleri gizli tutulan komisyon, belirlenen nesnel kriterler etrafında tüm verileri, bilgiyi veren isimleri görmeden değerlendirecek. Daha sonra da belirlenen ödül elden teslim edilecek. 

Yönetmelikle terör örgütlerinin başta üst düzey elebaşları, bölge ve alan sorumluları, il ve ilçe sorumluları olmak üzere hiyerarşik olarak tüm yönetici kademelerinin yakalanması hedefleniyor. 

Eylem ihbarına ödül

Yakalanan, etkisiz hale getirilen kişi veya engellenen suçun niteliğine göre teşvik miktarı 4 milyon liraya kadar çıkarılırken, mühimmat, el yapımı patlayıcı, eylem hazırlığı, alan sorumlularına yönelik ihbarlarda 200 bin lira, elebaşı kadrosu, bölge sorumluları ve sözde merkez komite üyeleri için ise ödül 4 milyon liraya kadar çıkabilecek. 

100 milyonluk kaynak

Komisyon ve teşvikler, devletin terör örgütü olarak nitelendirdiği tüm yapılar için geçerli olacak, bu kapsamda PKK, DAEŞ, DHKP-C, TKPML ve benzeri tüm örgütler ve elebaşları listede yer alacak. 

Türkiye vatandaşı olmayanlar da yönetmeliğin sağladığı imkanlardan yararlanabilecek. 

Uygulama için ilk etapta 100 milyon lira kaynak ayrılırken, bu rakamın en az 500 milyon liraya çıkması öngörülüyor. 

Bu kapsamda “terörün liderleri” adlı bir liste oluşturuldu ve ilk aşamada 200’e yakın isim tespiti yapıldı, bölge ve alan sorumlularını listeye ekleme çalışmaları devam ederken, çalışmalar sonunda listede 800 ila bin kişinin bulunması bekleniyor. 

El yapımı patlayıcılara ve bunların yerleştirildiği yerlere yönelik bilgi verenler ise komisyonun özel olarak üzerinde duracağı bir başlık olarak belirlendi. 

İşte o isimler

Kırmızı ve mavi listede ilk etapda 40-45 kişi yer alırken, bunların ilk 20’si açıkladı. Kırmızı kodla PKK-KCK terör örgütünün üst düzey elebaşları Cemil Bayık, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Hülya Oran, Nuriye Kespir, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Sabri Ok, Ferhat Abdi Şahin, Engin Karaaslan, Fethi Şarlatan, Elif Yıldırım, Ali Haydar Kaytan, İsmail Özden, Süleyman Şahin, Muzaffer Ayata, DHKP-C’li Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı, MLKP’li Zeki Gürbüz ve DAEŞ’li İlhami Balı aranıyor. 

Mavi listede de PKK-KCK’lı İskan Akyüz, Emine Serinyel, Abdulkadir  Zenger, Salih Kaptan, Şerif Başboğa, Faruk Erdemir, İbrahim Çoban, Umut Hocaoğlu, Celal Kaya, Ekrem Güney, Nevzat Gündüz, Hejar Çelik, Murat Üçer, Sefer Açar, İsa  Teres, Yusuf Şek, Şerif Yakut, MLKP’li Azimet Ceyhan, İsmail Yılmaz ve Turgay  Ulu’nun isimleri yer alıyor. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)