BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKarayılan ve Kalkan için yakalama emri----

Karayılan ve Kalkan için yakalama emri

Karayılan ve Kalkan için yakalama emri
13 Aralık 2016 - 20:50 www.finansgundem.com

Murat Karayılan ve Duran Kalkan için yakalama emri verildi

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk'ün, PKK'lı teröristlerce 10 Kasım'da makam odasında el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Mardin 1. Sulh Ceza Hakimliği, terör örgütü PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevin edeniyle tasarlayarak öldürme ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalamaya da nükleer biyolojik kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından yakalamaemri çıkarıldı.

7 kişi tutuklanmıştı
Soruşturma kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerince gözaltına alınan 71 kişiden adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 17'si savcılıktan serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 12 kişiden Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu, eşi Saime Mesutoğlu, Derik Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol, çaycı Fikret Bağı, odacı Devran Aslan ve işçi Nursel Eser, "kamu görevlisini kamu görevinden dolayı tasarlayarak, bomba koyarak öldürmek", "devletin birliğini bozmak" suçlarından tutuklamış, 5'i de serbest bırakılmıştı.

Patlayıcı, kaymakamlık binasından infilak ettirilmişti
Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada, Kaymakam Safitürk'ün, saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığının belediyelere görevlendirilen mülki idare amirleri ile ilgili toplantıya katılmak üzere Ankara'ya gittiği ve patlamanın olduğu gün dönerek göreve başladığı, patlayıcının da Safitürk'ün il dışında bulunduğu sırada makam odasına tuzaklandığı ortaya çıkmıştı.

Olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada elde edilen deliller sonucu, makam odasına tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumandayla kaymakamlık binasının içinden infilak ettirildiği belirlenmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)