BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporKaratede altın madalya----

Karatede altın madalya

Karatede altın madalya
08 Kasım 2014 - 16:40 www.finansgundem.com

Milli sporcu Serap Özçelik, Dünya Karate Şampiyonası'nda kadınlar kumite 50 kiloda altın madalya kazandı

Almanya'nın Bremen kentinde yapılan 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden Serap Özçelik, Almanya'yı temsil eden Türk kökenli Duygu Buğur'u yenerek dünya şampiyon oldu.

ÖVB Arena'da düzenlenen şampiyonanın kadınlar kumite kategorisinde mücadele eden Türk sporcu Serap Özçelik, finalde Almanya'yı temsil eden Türk kökenli Duygu Buğur ile karşılaştı.

Müsabakayı 6-1 kazanan Özçelik, dünya şampiyonu oldu. 

Şampiyonada ilk turu maç yapmadan geçen Özçelik, ikinci turda, Rus rakibi Ekatarina Rozhok’u, 3. turda İspanyol Rocio Estepa’yı, 4. turda Avusturyalı sporcu Bettina Plank'ı, yarı finalde de Endonozyalı Sukatendel Surinita Sari’yı yenerek finale yükselmişti. 

Kariyerinde 3 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Özçelik'in ilk kez dünya şampiyonluğunu elde ettiği öğrenildi.

"Kariyerimde dünya şampiyonluğu eksikti. Çok şükür bu da nasip oldu"
Serap Özçelik, çok mutlu olduğunu belirterek, kendisine bu imkanı veren antrenörlerine teşekkür etti.

Final müsabakası yapılırken bazı pozisyonlardan dolayı hakemlerin "biraz taraflı olduğunu" ifade eden 26 yaşındaki Özçelik, "Evsahibi ülkenin avantajı vardır hakemlerin gözünde. Maçın zorlu geçeceğini tahmin ettim. Karşılaşma 1-1 olduğunda biraz tedirgin oldum. Sonra iyi mücadele ederek seyircinin dezavantajını avantaja çevirdim. Önümüzdeki sene ilk kez düzenlenecek olan Avrupa olimpiyatları var. İnşallah orada da iyi bir derece almak için çalışacağım" diye konuştu.

Özçelik, kariyerine dünya şampiyonluğunu da eklemekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Daha önce 3 kez Avrupa şampiyonu olmuştum. 2012’de dünya üçüncüsü oldum. Kariyerimde dünya şampiyonluğu eksikti çok şükür bu da nasip oldu" ifadelerini kullandı.

Kariyeri boyunca kendisine destek veren babasını, annesini ve ablasını çok sevdiğini ifade eden Özçelik, "Allah onlardan razı olsun. Hep yanımda oldular. Beni destekleyen dualarını esirgemeyen bütün arkadaşlarımdan, tanıdıklarımdan, dostlarımdan herkesten Allah razı olsun" dedi.

"Bundan sonraki hedefim Serap'ı yenmek"
Özçelik'in finaldeki rakibi 22 yaşındaki Duygu Buğur ise "Finalde kaybedince sevinemiyorsun. Finale çıkınca çok sevinmiştim ancak finalde kaybetmekten dolayı çok üzgünüm. Seyirci avantajı bendeydi ama bu da yetmedi. İlk darbeyi yedikten sonra işimin zor olduğunu anladım. Daha önce de Avrupa şampiyonasında Serap’a yenilmiştim. Bundan sonraki hedefim Serap'ı yenmek. Gelecek sene yapılacak Avrupa şampiyonasında Serap’ı yenmek için çalışacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısının ardından Buğur ile bir araya gelen Özçelik, gülümseyerek, "Çok şükür çok mutluyum o da final yaptığı için mutludur herhalde. Herkese nasip olmak final oynamak finalde mücadele etmek" dedi.

Buğur ise şaşkın olduğunu ifade ederek, "Dünya ikincisi olduğuma şimdi sevinemiyorum ama 1-2 gün sonra sevinebilirim artık" ifadesini kullandı.

Duygu Buğur'un antrenörü, eski milli karateci babası Veysel Buğur da bir baba ve antrenör olarak çok mutlu olduğunu söyledi. "Dünyada herhalde baba-kız dünya şampiyonluğunda final oynayan galiba ilk biziz" diyen Buğur, dünya ikincisi olan kızıyla gurur duyduğunu kaydetti.

Kızı Duygu Buğur'un zorlu rakipleri yenerek finale çıktığını anlatan baba Buğur, "Sonuçta Türk kazandı. Serap'ın iki gün önceki performansı olsaydı Duygu müsabakayı kazanırdı. Kızım dünya ikincisi oldu, mutluyum, sevinçliyim" diye konuştu.

"Tabii ki gönüllerimiz Türkiye'den yana"
Buğur, bir gazetecinin, "Almanya Milli Takımı adına mücadele eden kızınız finalde Türk rakiple karşılaştı. Türk bir baba olarak neler hissettiniz?" sorusu üzerine ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ben de Türkiye'yi çeşitli müsabakalarda temsil ettim ve dünya şampiyonluğu kazandırdım. Sonra 5 sene Alman Milli Takımı'nda dövüştüm. Almanlar adına dövüşmeye başladıktan sonra Avrupa Şampiyonası'nda ikinci rakibim Türk'tü. O zaman yendim ama sevinemedim. Kendim ülkeme karşı dövüştüm. Sonuçta spor kazanıyor. Tabii ki gönüllerimiz Türkiye'den yana. Ancak çocuklarımız burada yetişti, burada okula, üniversiteye gidiyorlar. Buradan kalkıp Türkiye'ye kampa gidemeyeceklerinden kızım Alman Milli Takımı'nı temsil ediyor. Şampiyon olsaydı daha çok sevinecektik ancak dünya ikinciliği de büyük başarı. Hayırlısı artık."

Bakan Kılıç, milli karateci Özçelik'ı tebrik etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan milli karateci Serap Özçelik'i tebrik etti. 

Bakan Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında, Almanya’da düzenlenen şampiyonada kadınlar 50 kiloda altın madalyaya uzanan Özçelik'in başarısından mutluluk duyduğunu belirtti.

Kılıç, mesajında, "Mücadele ettiği müsabakalardan tarihi bir başarıya imza atarak ayrılan Serap Özçelik, dünya şampiyonu oldu. Hiç şüphesiz ki hepimize haklı bir onur ve ortak bir sevinç yaşatan Özçelik ile bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim" ifadelerine yer verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)