BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaramollaoğlu: TRT’ye de kayyum atanacak mıdır?----

Karamollaoğlu: TRT’ye de kayyum atanacak mıdır?

Karamollaoğlu: TRT’ye de kayyum atanacak mıdır?
21 Ağustos 2019 - 18:35 www.finansgundem.com

Karamollaoğlu, TRT ekranlarına teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın çıkarıldığını hatırlatarak "TRT'ye de terör örgütü propagandası yapmaktan kayyum atanacak mıdır?" diye sordu

Saadat Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin eğitim merkezinde basın toplantısı düzenledi. Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasını değerlendiren Karamollaoğlu, “İktidar bu konuda inisiyatif kullandı, biz bunun doğru olmadığını belirttik. Kayyum kararı hukuku dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamıştır. Biz her zaman terörle mücadelenin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Lakin ülkemizde adli yetkiye sahip kurumlar bellidir, bu kurum mahkemelerdir. Bunu dikkate almadan idarenin kendisini hem savcı hem de hakim yerine koyarak uygulama yapması hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmaz. Kimse suç işleyenlerin görevde kalmasına destek vermiyor, suçların neden mahkemelerce tespit edilip karara bağlanmadan uygulama yapıldığına itiraz ediyor” dedi.

Karamollaoğlu, “Daha önce demiştik, ‘kanun hükmünde kararnameler giderek Karun hükmünde kararnamelere dönüşüyor’ diye. Maalesef son kararnameler bu konudaki endişemizi daha da arttırmıştır. Çünkü Karunlar da hak, hukuk tanımaz, halkın iradesini dikkate almazdı. Burada şu soruyu da sormadan geçmek istemiyorum; Osman Öcalan´ı ekranlarına çıkaran, TRT’ye de terör örgütü propagandası yapmaktan kayyım atanacak mıdır?” diye konuştu.

‘MÜDAHALE YETERSİZ KALDI’

Son dönemde meydana gelen orman yangınlarına da değinen Karamollaoğlu, “Ege´de yaşanan orman yangını da hepimizin malumu, müdahale ne yazık ki yetersiz kaldı. İddia o ki söndürme işi özel bir kuruluşa ihale edilmiş. ‘Türk Hava Kurumu (THK) neden müdahale etmiyor?’ sorusunu akla getirdi bu durum da. Bakan Bey’in açıklaması şaşırtıcı; ‘Siz hangi THK uçaklarından bahsediyorsunuz, 6 tane uçağın üçünün motoru arızalı diğer üçünün de farklı problemleri var çalışmıyor’. Kabahati özründen büyük, peki bu uçaklar neden tamir edilmiyor? Bir uçağın motorunu tamir etmekten aciz durumdasınız. Bu acziyetle bu ülke yönetilemez” diye konuştu.

‘HÜKÜMETE KARŞI BİR KUTUPLAŞMA HAVASINA GİRMEK İSTEMEYİZ’

Soruları da yanıtlayan Karamollaoğlu, belediye başkanları görevden alınan HDP’ye dayanışma ziyareti yapma konusundaki soruya, “Partilerle yeri geldiği zaman irtibat kuruyoruz. Ancak muhalefet olarak top yekun hükümete karşı bir kutuplaşma havasına girmek istemeyiz” dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali21 Ağustos 2019 21:16

    Başkanım. Makam ve mevkiyi, dünya malını Hak bildiklerine doğru yola değişmedin yaa Tarih seni onurlu duruşunu yazacak. Kişiliksiz, şahsiyetsiz ve satılmış insan yaftalarını da yazacak. Temel Başkan dik dur eğilme. Karınca misali yolumuz Hak yolu.