BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKaramehmet'in paylaşılamayan CEO'su----

Karamehmet'in paylaşılamayan CEO'su

Karamehmet'in paylaşılamayan CEO'su
17 Mayıs 2014 - 09:43 www.finansgundem.com

Ünlü CEO Tony Hayward, Mehmet Emin Karamehmet’in ortak olduğu Genel Energy ve emtia devi Glencore Xstrata arasında paylaşılamıyor

2010 yılında Meksika Körfezi’nde büyük bir çevre felaketi yaratan petrol sızıntısı sonrası British Petrol’ün (BP) başından ayrılmak zorunda kalan Tony Hayward şimdi paylaşılamıyor. Tony Hayward, 2011 yılından bu yana, Kuzey Irak’taki işleriyle tanınan Genel Energy’nin CEO’su.

Genel Energy, Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet’in çoğunluk hissesine sahip olduğu Genel Enerji ve İngiliz yatırım şirketi Vallares ortaklığıyla kurulan bir şirket. BaştaKuzey Irak olmak üzere, Fas, Malta, Somali, Fildişi Sahilleri ve Etiyopya’da önemli petrol işleri yürütüyor. Tony Hayward ve ünlü yatırımcı Nat Rothschild, Vallares şirketinde, dolayısıyla Genel Energy’de hissedar.

BİR KOLTUKTA 2 KARPUZ
56 yaşındaki Tony Hayward, Genel Energy’deki CEO’luk görevinin yanı sıra bu ay dev emtia tüccarı ve madenci Glencore Xstrata’nın başkanlığını da üstlendi. Hayward, 2011’den beri bu şirketin yönetimde yer alsa da İngiliz Financial Times (FT) gazetesine göre, yeni görevi, BP sonrası bir nevi ‘kurumsal rehabilitasyon’ olarak yorumlanıyor. FT, böylece Hayward’ın BP’deki görevinin ardından yine en üst düzey bir koltuğa oturduğunu yazdı.
Hayward’ın BP’deki kaza sonrası “hayatını geri istediğini” dile getirdiğini hatırlatan FT, Hayward’ın Genel Energy’de alçak uçuş yaptığını ancak zenginleştiğini belirtti. FT, “Şirketler arasında bir çatışma belirdi. Bu, Genel’in itirazlarına rağmen, Hayward’ın Genel’deki rolünü kısıtlamayı seçmesine neden olabilir” yorumunu yaptı.

Hayward’a yakın bir kaynak, “Şirketlerden biri öngörülebilir gelecek boyunca CEO olarak kalacağını söylüyor. Diğeri kendilerine odaklanacağını belirtiyor. Konu çözülmüş değil” dedi.
FT, Hayward için bazılarının “yalnız kurt, dar bakış açısına sahip” gibi yorumlar yaptığını ancak diğerlerinin ise kendisinde nazik, derin bir hafızaya sahip, konusuna hâkim ve vizyon sahibi bir yönetici gördüğünü yazdı.

FT’nin görüşüne başvurduğu bazı kaynaklar, Hayward’ın BP’deki iş yükünün 2 şirkete bedel olduğu yorumunu yapıyor. FT, Hayward’ın bazı CEO’lar gibi egoist bir kişiliğe sahip olmadığını, yönetici özelliği olarak içe dönük biçimde hedefine kilitlendiği yorumunu yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)