BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKaramehmet'in ortağı Göztepe'yi aldı----

Karamehmet'in ortağı Göztepe'yi aldı

Karamehmet'in ortağı Göztepe'yi aldı
04 Haziran 2014 - 09:56 www.finansgundem.com

Altınbaş Holding’in, Göz-Göz için petrol işi yapan Genel Energy ile 9 milyon dolara el sıkıştığı ortaya çıktı

İzmir’de bir süredir kulaktan kulağa yayılan, “Altınbaş Holding Göztepe’yi satacak” iddiası gerçeklik kazanıyor. Altınbaş’ın, sarı-kırmızılı kulübü Kuzey Irak’ta Çukurova Grubu’yla petrol işi yapan Genel Energy’nin patronu Mehmet Sepil’le 9 milyon dolar karşılığında devretmek üzere prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, bu yönde haberlere 23 Mayıs’ta yayınlanan gazetelerden, “Ben söz konusu firmayla hiç görüşmedim ama ağabeylerim tanıyor mu bilmiyorum. Kulübün tüm yetkisi bende. Göztepe’yi satın alacak para daha basılmadı” diye yanıt veren Başkan Hüseyin Altınbaş’ın da şirkette kendisinden daha fazla yetkiye sahip olan ağabeylerine satış konusunda direnemediği öğrenildi.

Aslen İzmirli olan Genel Energy’nin patronu Mehmet Sepil’in, “Biz bu satışı kente ve İzmir’in spor yaşamına hizmet olarak görüyoruz. Kulübü çok daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz” dediği öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulübü 2007 yılında amatör kümede mücadele ettiği dönemde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) ihale sonucu 1 milyon 205 bin TL karşılığında satın alan Altınbaş Holding, Göztepe’yi 2011 yılında 1. Lig’e taşıdı. Geçen sezon takımın 2. Lig’e düşmesinden sonra taraftarların fiili saldırısına uğrayan Başkan İmam Altınbaş’ın, koltuğu devrettiği kardeşi Hüseyin Altınbaş, 4 teknik adam değiştirdiği bu sezon 2. Lig’den çıkma hedefini ıskaladı.

14 teknik adam yüzlerce oyuncu

Göztepe, Altınbaş Holding döneminde teknik direktör ve futbolcu değirmeni gibi çalıştı. 7 yılda 4 farklı ligde mücadele eden sarı-kırmızılı kulüpten, 2 başkan, 2 başkanvekili, 3 futbol direktörü, 14 teknik direktör, onlarca antrenör, yüzlerce futbolcu gelip geçti. İzmir temsilcisi, Süper Lig’e çıkabilme umuduyla her sezon 10 milyon TL’nin üzerinde harcama yaptı.



Sepil kimdir?

Kuzey Irak’ta Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet ve İngiliz ortaklarıyla petrol işi yapan Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, İzmir doğumlu ve koyu bir Göztepe taraftarı. 1980’li yıllarda 5 yıl Amerika’da çalışan 61 yaşındaki Sepil, 2 çocuk babası. Son dönemde gıda saktörüne de giren Sepil, 2011’de Forbes’in dünya çapındaki milyarderler listesinde 1140. sırada yer aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)