BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaramehmet'in hapis cezası kesinleşti----

Karamehmet'in hapis cezası kesinleşti

Karamehmet'in hapis cezası kesinleşti
29 Mart 2017 - 03:58 www.finansgundem.com

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Emin Karamehmet'in karar düzeltme itirazını reddetti. 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezası kesinleşen Karamehmet infaz yasası gereği 1.5 yıl cezaevinde yatacak

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Pamukbank’ın eski ortağı ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Emin Karamehmet’e, “Adiyen zimmet” suçundan verilen 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezasına yapılan karar düzeltme itirazını dün reddetti.

Bu karar üzerine Karamehmet’in cezası kesinleşti. Karamehmet’in, 1.5 yıl hapis yatacağı belirtildi. Karamehmet’in avukatlarının ise yasa değişikliklerini de gerekçe göstererek yeniden yargılama başvurusu yapabilecekleri bildirildi. Karamehmet’in avukatları, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Pamukbank’ın eski ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Karamehmet’in 417 milyon 435 bin 580 TL’yi zimmetine geçirdiği ve “adiyen zimmet” suçunu işlediği gerekçesi ile 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezasına çarptıran ve onanan kararına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda karar düzeltme yoluyla itiraz etmişti. Karar düzeltme başvurusunda, yasa değişikliği gerekçe gösterilerek, cezanın bozulması istenmişti. Başvuruda, sanıkların temdit gerekçe gösterilerek cezalandırılmasına, temditin suç olmaktan çıkarılmasına dayanılarak, itiraz edilmişti. Başsavcılık itirazı inceledi ve karar düzeltme başvurusu dün reddedildi.

OHAL’DEN YARARLANACAK

Başsavcılık, Karamehmet’in 7 yıl 1 ay 16 günlük kesinleşen cezasının infazı için dosyasını dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. OHAL KHK’ları ile yapılan 1 Temmuz 2016 tarihine kadar, “Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki terör suçları, anayasal devlet düzenine, milli savunmaya, devlet sırlarına ve devletin güvenliğine karşı suçlarla, cinsel suçlar, adam öldürme, uyuşturucu veya uyarıca madde imal veya ticareti” dışındaki suçları işleyenlere hükümlülerin çekmeleri gereken cezanın ‘üçte ikisi’ ‘yarıya’ indirilmişti. Suç tarihi itibarıyla OHAL KHK’ları ile getirilen bu düzenlemelerden Karamehmet’in de yararlanacağı ve bir ayı kapalı cezaevinde, kalanı açıkta olmak üzere yaklaşık 1.5 yıl cezaevinde kalacağı bildirildi. (Hürriyet / Oya Armutçu)

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali12 Nisan 2018 20:19

    Haketmis az bile uc kagitci herife

  • Nur KARASU05 Nisan 2017 22:17

    Yazık çok yazık, Karamehmet kendisine yapılanları hak etmedi. Hak, hukuk, adalet kavramları içi boşaltılarak ayaklar altında süründürülüyor. Ülkenin öz sermayesi, sermayedarları sistematik olarak parçalanıyor.

  • Kemal EFE30 Mart 2017 21:09

    Ülkemizin Dünya ‘daki tek markası ve ABD borsalarında işlem gören tek şirketi olan Türkcell’i kurarak, bu Şirketi bir Dünya markası durumuna ulaştıran, Türkcell başta olmak üzere 100’ü aşkın sanayi, üretim ve iletişim şirketleri ile Ülkemizde çok büyük iş hacmi ve katma değerler yaratarak, yıllar boyu çok büyük tutarlarda Devletimiz Hazinesine vergi ödeyen, bu şirketlerinde 50.000 civarında kişilere direkt iş sağlayan, bu faaliyetlerini günümüzde de arttırarak devam ettiren, bir dönemde şahsi kefaleti ile Devletimiz Hazinesine yurt dışı kredi sağlayan, Devletimize 1 kuruş dahi borcu olmayan, gerçek milliyetci, gerçek vatansever ve gerçek müteşebbis ruhu ile ender bir iş adamı olan, Mehmet Emin Karamehmet’e yapılan haksızlıkları ve hukuksuzlukları kabul etmiyor ve şiddetle kınıyorum.

  • hasan osman29 Mart 2017 11:50

    işte ABD ile Türkiye'nin farkı bu.

  • faddu29 Mart 2017 11:37

    tüm borsa dolandırıcılarının da alacağı maksimum ceza bu. 1 ay kapalı cezaevi, sonrası özel süit daire. malasef türkiyede adalet yok

  • reza29 Mart 2017 10:22

    abye gelseydin görürdün. burada veriyorsun kutuyu yırtıyorsn hmen

  • urla29 Mart 2017 10:22

    bu ülkede hep yapanın yanına kar kalır

  • acaba29 Mart 2017 09:53

    her seçim oy kullanma döneminde k.mehmet e ceza gündeme geliyor neden?

  • Hukuk 29 Mart 2017 09:52

    Bu devlet KERVANSARAY da da yapılan binbir dolap dümeni görmeli veya görmemezlikten gelmemeli

  • ulutastan29 Mart 2017 09:35

    eeeee... er veya geç adalet yerini buluyor .tukcellde bize çektirdiklerinin cezasınıda çeksin.ytd

  • davutoğlu29 Mart 2017 09:14

    oh ne ala memleket. 7 yıl ceza al, sadece 1 ay kapalı ceza evinde kal