BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKarakola hain saldırı: Yaralılar var----

Karakola hain saldırı: Yaralılar var

Karakola hain saldırı: Yaralılar var
01 Haziran 2016 - 20:12 www.finansgundem.com

Tunceli'nin Pülümür İlçesi’nde PKK’lı teröristler İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı’na bugün öğle saatlerinde otomatik silahlarla ateş açmasının ardından, akşam saatlerin de bölük binası önünde bomba yüklü aracı infilak ettirdi.

Pülümür İlçesi’nin Balpayam yol ayrımında bulunan İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı’na bugün öğle saatlerinde bir grup PKK’lı terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda açılan ilk ateşte 1 uzman çavuş yaralanırken, saldırıya askerler anında ateş açarak karşılık verdi. Çatışma bölgesine Tunceli’den helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri sevk edildi. Yaralı uzman çavuş helikopterle Erzincan Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI
Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı binasına akşam saatlerinde ise PKK’lı teröristler bu kez bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre karakol önüne getirilen bir araç, teröristlerce infilak ettirildi. Ardından çevrede gizlenen teröristler de jandarma binasına otomatik silahlarla ateş açtı.

Şiddetli patlamada araç parçalanırken, bölük binası ve çevresindeki evlerde hasar meydana geldi. Patlamada yaralıların olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye Pülümür ile Erzincan’dan ambulanslar sevk edildi.

SALDIRI, OPERASYONA GİDEN ASKERLERE YAPILMIŞ
Tunceli’nin Pülümür ilçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na bugün öğle saatlerinde bir grup PKK’lı tarafından otomatik silahlarla ateş açıldıktan sonra akşam saatlerindeki ikinci saldırıda ise bombalı araç kullanılmadığı öğrenildi.

Öğlen saatlerinde İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na uzun namlulu silahlarla açılan ateşten sonra dağlık alana kaçan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için Bölük Komutanlığı’ndan akşam saatlerinde operasyona çıkan askerlere yönelik yola döşenen el yapımı patlayıcı ile saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

KOBRALAR BOMBALIYOR
Bölük Komutanlığı’na yaklaşık 1 kilometre mesafede daha önce PKK’lılar tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1 uzman çavuşun yaralandığı bildirildi. Uzman çavuş helikopterle Erzincan Asker Hastanesi’ne kaldırılırken bölgede karadan geniş çaplı operasyon başlatıldı. Halen devam eden operasyonlar kapsamında bölgeye giden kobra helikopterler PKK’lıların saklanmış olabileceği alanları yoğun ateş altına alıyor. Operasyon devam ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)