BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaraismailoğlu, hızlı tren projesinin tünel yapım çalışmalarını inceledi----

Karaismailoğlu, hızlı tren projesinin tünel yapım çalışmalarını inceledi

Karaismailoğlu, hızlı tren projesinin tünel yapım çalışmalarını inceledi
12 Ağustos 2022 - 00:56 www.finansgundem.com

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı süren Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin denize ve limanlara ulaşım ile lojistik ve yolcu taşımacılığı konularında önemli işlev göreceğini söyledi.

Karaismailoğlu, proje kapsamındaki Toprakkale-Bahçe hattının tünel yapım çalışmalarının yürütüldüğü Düziçi ilçesindeki TCDD Yarbaşı İstasyonu'nu ziyaret etti.

Çalışmaları inceleyen Karaismailoğlu, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ve ilgililerden bilgi aldı.

Karaismailoğlu, toplantının ardından, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükseltme hedefiyle 7 gün 24 saat çalıştıklarını ifade etti.

Dünya'nın "gıptayla" baktığı projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, bu emeğin karşılığında Türkiye'nin güçleneceğini, kalkınacağını ve büyüyeceğini anlattı.

Karaismailoğlu, demir yollarının, ülke için tarihi ve stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Asya ile Avrupa arasında, Çin'den Londra'ya kadar giden demir ipek yolunun orta koridorunda yer alan ülkemiz, uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında bir merkezdir. Hükümetlerimiz döneminde, ülkemizin demir yollarının gelişmesi için yaptığımız yatırımlar herkesin takdirini kazanıyor. Ülkemizi yeniden demir ağları ile örüyoruz. 2003 yılında 10 bin 959 kilometre olan demir yolu uzunluğumuzu,13 bin 50 kilometreye çıkardık. Toplam 4 bin 693 kilometrelik demir yolu hattının da inşasına devam ediyoruz. Ayrıca ülke genelinde toplam 13 bin 978 kilometrelik demir yolu hattında yapım, ihale ve etüt-proje çalışmalarımız devam ediyor."

"Projemiz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirini bağlayacak"


Karaismailoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde Osmaniye'nin ulaşım ve iletişim yatırımları için yaklaşık 3 milyar 755 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, kente 2003-2022 arasında 2 milyar liralık demir yolu yatırımı gerçekleştirildiğinin bilgisini verdi.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'ne değinen Karaismailoğlu, "Projemizi, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirini bağlayan, saatte 200 kilometrenin üzerindeki hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hat olarak planladık. Bu büyük projedeki çalışmalar, 6 kesim halinde devam etmekte. Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep arası tam 361 kilometre. Projenin tamamlanmasıyla bu mesafe 295 kilometreye, iki hat arasındaki ulaşım süresi de 6 saat 23 dakikadan, 2 saat 15 dakikaya inecektir. Hattın tamamlanmasıyla ayrıca, Adana-Osmaniye seyahat süresi 80 dakikadan 40 dakikaya düşecektir." şeklinde konuştu.

Toprakkale-Bahçe hattı
Karaismailoğlu, projenin Toprakkale-Bahçe bölümünün 58 kilometre olacağını, hat üzerinde 16 bin 516 metrelik 32 tünel, 602 metrelik 6 köprü ve viyadük ile 30 alt ve üst geçidin yer aldığını aktardı.

Karaismailoğlu, Bakanlık olarak kara, hava, demir ve deniz yolu hatlarını bağlayan "multimodel" bir sistem benimsediklerine dikkati çekti. Demir yollarında, toplam enerji ihtiyacının yüzde 35'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Bursa Hızlı Tren Hattı’nda ışık göründü! Süre 2 saat 15 dakikaya düşecek

 

Evlere dokunma mesafesinde: İçinden 'tren' geçen sokak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)