BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKaradenizli vatandaştan pratik çözüm! Asma köprü yaptı ----

Karadenizli vatandaştan pratik çözüm! Asma köprü yaptı

Karadenizli vatandaştan pratik çözüm! Asma köprü yaptı
17 Ağustos 2022 - 14:12 www.finansgundem.com

Artvin'de Mehmet Demir (65), Ada Yaylası'nda dağlık araziye inşa ettiği evine ulaşmak için komşularından yol yapma izni alamayınca 2 dağ arasından geçen derenin üzerine ahşap asma köprü yaptı. Demir iki dağ arasındaki evine kapılı asma köprüyle ulaşıyor.

Artvin'de Mehmet Demir (65), Ada Yaylası'nda dağlık araziye inşa ettiği evine ulaşmak için komşularından yol yapma izni alamayınca 2 dağ arasından geçen derenin üzerine ahşap asma köprü yaptı. 15 metre yükseklik ve 60 metre uzunluğunda olan ve güvenlik için girişinde kapı bulunan köprüyle evine giden Demir, "Bölgemiz, engebeli olduğu için birçok konuda pratik çözümler bulmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Yusufeli ilçesinin Ada Yaylası'nda yaşayan işçi emeklisi Mehmet Demir, babasından miras kalan 2 dağın arasındaki araziye 2009 yılında ev yapmaya karar verdi. Planladığı eve ulaşım yolunun uzak oluşu ve komşularının arazilerinden yol geçirilmesine izin vermemesiyle Demir, Çarğisel Deresi üzerine ahşap asma köprü yaptı. Kendi çizdiği projeyle inşa ettiği asma ahşap köprüden eve ulaşan Demir, çocuk ve hayvanların can güvenliğini tehlikeye atmamak adına da köprü girişine tedbir amaçlı kapı taktı.

Bölgede arazinin engebeli oluşunun evlere ulaşımı zorlaştırdığını söyleyen Mehmet Demir, "Bu yaylada babamdan miras kalan arazi vardı. 13 yıl önce bu arazi üzerine ev yapmaya karar verdim ancak arazime ulaşım yolu dağın arkasından geçtiği için evime uzak kalıyordu. Bunun üzerine komşumla konuşup yol yapılması için talepte bulundum. Komşum kendi arazisinden yol geçirilmesine izin vermedi. Bölgemiz engebeli olduğu için birçok konuda pratik çözümler bulmak zorunda kalıyoruz. Farklı alternatifler düşündüm ve çareyi köprü yapmakta buldum" dedi.

Köprüyle zamandan tasarruf ettiğini anlatan Demir, "Bu köprünün projesini kendim çizdim ve tamamen kendi imkanlarımla yaptım. Yerden 15 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 60 metre uzunluğundaki ahşap köprümle 13 yıldır evime ulaşımı sağlıyorum. Hem evime ulaşırken fazla yorulmuyorum hem de zamandan tasarruf sağlıyorum. Her işimi bu köprü üzerinden hallediyorum. Evimin inşaat malzemelerini bile bu köprüden getirip götürüyorum. Köprüyü ben kullanırken korkmuyorum. Zaten korkacak da bir şey yok çünkü yan taraflarında korkuluk bulunuyor. Köprüye kapı takmamdaki amacım da tamamen tedbir içindir çünkü burada çocuklar var, hayvanlar var. Köprüden geçmeye çalışıp düşmesinler diye. O yüzden kapı olması gerekliydi" diye konuştu.

İstanbul'da hangi ilçeler depremde tehlikeli? Korkutan rapor!

 

Kentsel dönüşümde kira desteği yükseldi

 

İstanbul'da yeni tip emlak dolandırıcılığı: Sakın inanmayın!

 

İmamoğlu'ndan 'kira desteği' vaadi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)