BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaradeniz’de 6 projeye 80 milyon euro yatırım----

Karadeniz’de 6 projeye 80 milyon euro yatırım

Karadeniz’de 6 projeye 80 milyon euro yatırım
29 Mayıs 2017 - 14:18 www.finansgundem.com

Rekabetçi Sektörler Programı ilk dönem projeleri kapsamında Karadeniz bölgesinde yürütülen 6 projenin daha bu yıl hizmete girmesi planlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali işbirliği ile finanse edilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı ilk dönem projeleri kapsamında Karadeniz bölgesinde yürütülen 6 projenin daha bu yıl hizmete girmesi planlanıyor. Bölgesel rekabet gücünü arttırmak için gerçekleştirilen projelere verilen desteklerin toplamı yaklaşık 80 milyon avro.

Rekabetçi Sektörler Programının ilk dönem hedefi olan bölgelerin rekabet güçlerini artırmak ve sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Türkiye genelinde 43 ilde gerçekleştirdiği projeler tamamlanma aşamasına geldi. Geçtiğimiz yıl Giresun’da 10 milyon avro yatırım ile Fındık Lisanslı Deposu ve Fındık Pazar Yeri Kurulması Projesi tamamlanmış ve faaliyetlerine başlamıştı. Karadeniz bölgesinde yürütülen projeler arasındaki 6 proje ise yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek

KASTAMONU’DA ORMAN ÜRÜNLERİ ENDÜSTRİSİNE VERİMLİ ÜRETİM

Kastamonu’da 10 milyon avro yatırımla gerçekleştirilen Endüstriyel Orman Ürünleri İçin Ortak Kullanım İşleme Tesisi Kurulması Projesi, orman ürünlerinde katma değeri yüksek, verimliliğe dayalı bir üretim gerçekleştirilmesini sağlayacak. Geçtiğimiz aylarda tesisin inşaatı tamamlandı ve deneme üretimlerine geçildi. Son teknolojiye sahip olan tesiste KOBİ’ler, pazar taleplerine yönelik ürün çeşitliliğini geliştirebilecek. Tesiste gerekli tüm araç ve makine alanlarının yanı sıra bilişim ve iletişimde son teknolojileri barındıran bilgi ve danışma ofisleri de yer alıyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve danışmanlık faaliyetleri devam ediyor.

GÜMÜŞHANE’DE İŞGEM’LE GELENEKSEL ÜRETİME DESTEK

Gümüşhane’de 8 milyon avro yatırımla gerçekleştirilen Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi, yöresel ürün üretiminde iş geliştirmek isteyenlere eşit girişim ile iş ve gelir olanağı sağlayacak. Merkezin yıl içerisinde hizmete açılması planlanıyor. Proje sayesinde, İŞGEM’de yer alan girişimcilerin iş planları, profesyonel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar tarafından yeniden tasarlanacak ve ihracat odaklı iş planları oluşturulacak.

SAMSUN’DA TÜRKİYE’NİN 4. BÜYÜK LOJİSTİK VE DEPOLAMA MERKEZİ

Samsun’da 43 milyon 500 bin avro yatırımla gerçekleştirilen Samsun Lojistik Merkezi Projesi, kenti Türkiye'nin 4'üncü büyük lojistik ve depolama üssü konumuna yükseltecek. Proje, tıbbi alet ve ürünler, tekstil ve mobilya başta olmak üzere ana metaller, bakır, makine, tütün, kağıt ve kağıt ürünleri, kimya sanayi ve oto yedek parça sanayisinde gelişen Samsun'un dış ticaretteki rolünü arttırmak yönünde büyük katkı sağlayacak. İnşası hızla devam eden Samsun Lojistik Merkezinin yıl sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

SAMSUN’DA METAL ÜRÜNLERİNE ULUSLARARASI KALİTE STANDARTLARI

Samsun’da 8,3 milyon avro yatırımla gerçekleştirilen bir diğer proje ise Samsun Uluslararası Akredite Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı Projesi. Proje kapsamında metal sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere yönelik metal test laboratuvarı, metroloji ve kalibrasyon test laboratuvarı, kontrol laboratuvarı olmak üzere üç ana laboratuvardan oluşan merkezin inşası geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Projenin sağlıklı yürütülmesi ve laboratuvarın kurumsallaşması için gerek laboratuvar personeline gerek işletmelere yönelik gerçekleştirilen eğitim ve danışmanlık hizmetleri sürdürülürken, makine-ekipman ve laboratuvar cihazlarının alımına ilişkin ihale süreçleri devam ediyor.

SAMSUN REKABET EDEREK GÜÇLENİYOR

Samsun’da 8 milyon avro destekle hayata geçirilen “Orta Karadeniz Bölgesinin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” kapsamında, Samsun Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir hizmet binasının 2017 yılı içerisinde hizmete açılması hedefleniyor. Projenin teknik destek ayağını oluşturan eğitim ve danışmanlık hizmetleri kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) çalışanları; proje döngüsü yönetimi, proje yönetimi, inovasyon yönetimi vb. konularda çeşitli eğitimler aldı. Sektörel çalışma grupları içinde yer alan 200 işletme için tasarlanan eğitimlerin faaliyetleri ise devam ediyor.

BAFRA’DA KOBİ’LERE İHRACAT DESTEĞİ

Bafra’da 2 milyon 600 bin avro yatırımla gerçekleştirilen İş ve İhracat Geliştirme Merkezi Projesi ise bölgedeki mevcut ve özellikle yeni kurulacak olan işletmelerin eğitim, danışmanlık ve destek hizmetleri alarak ihracata yönelik hamleler yapabilmeleri ve ürün yelpazelerini genişletebilmelerini amaçlıyor. İşletmeler ve yeni girişimciler, iş hacminin arttırılması, işletme kapasitesinin geliştirilerek katma değeri yüksek ürünler ortaya koyabilmeleri, ihracat potansiyellerinin en üst seviyeye çıkarılması için destekleniyor. İşletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda iş geliştirme hizmetleri sunuluyor. KOBİ’ler, ulusal ve girişimcilik destek hizmetleri ile web ve kurumsal kimlik tasarım hizmetlerinden de faydalanabiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)