BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKara paralar termostan çıktı----

Kara paralar termostan çıktı

Kara paralar termostan çıktı
15 Ağustos 2021 - 10:12 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Başsavcılığı, kara para aklama davasında yargılanan biri Suudi vatandaşı 4 sanığın yurtdışına yasadışı kaçırdıkları 140 milyon riyal değerindeki nakit mal varlıklarına el konulduğunu açıkladı

Suudi Arabistan Başsavcılığı, kara para aklama davasında yargılanan biri Suudi vatandaşı 4 sanığın toplam 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve yurtdışına yasadışı kaçırdıkları 140 milyon riyal (37.3 milyon dolar) değerindeki nakit mal varlıklarına el konulduğunu açıkladı.

Şüphelilere ilişkin yapılan aramada bulunan, bir termosa gizlenmiş 2,5 milyon riyale (666 bin dolar) de el konuldu.

Başsavcılıktan resmi bir kaynağa göre, bir Suudi vatandaşının, 3 yabancıya Kara Para Aklamayı Önleme Yasası’nın 2. maddesine göre suç olan aylık 30 bin riyal ücret karşılığında yurt dışına para transfer etmeleri için kendi ticari kuruluşlarının banka hesaplarına erişim izni verdiği tespit edildi.

Kaynak, Başsavcılığın parayla ilgili suçlarla mücadele için Ticaret ve Yatırım Bakanlığı, Zekat, Vergi ve Gümrük İdaresi ve Suudi Arabistan Merkez Bankası ile birlikte çalıştığını belirterek, Başsavcılığın ülkenin mali ve ekonomik güvenliğine zarar vermeye çalışanlara karşı ağır cezalar talep etmekten çekinmeyeceğini söyledi.

6 ayda kaynağı belirsiz 9.6 milyar dolar para geldi

Kara para aklamak için kullanılan yeni hile!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)