BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKara para aklayanlara rekor hapis cezası----

Kara para aklayanlara rekor hapis cezası

Kara para aklayanlara rekor hapis cezası
02 Ocak 2022 - 19:02 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Başsavcılığı’ndan bir kaynak, kara para aklama davasında yargılanan 6 sanığın mahkum edildiğini, haklarında toplamda 31 yıl hapis cezası verildiğini bildirdi.

Suudi Arabistan'da kara para aklama davasında yargılanan 6 sanığın mahkum edildiği, haklarında toplamda 31 yıl hapis cezası verildiği, ele geçirilen paralara el konulduğu ve yurt dışına kaçırdıkları para değerinde 152 milyon riyalden fazla para cezası verildiği bildirildi..

Şarkül Avsat'ın haberine göre Suudi Arabistan Başsavcılığı’ndan bir kaynağın aktardığı bilgilere göre, yürütülen soruşturmalar ticari kuruluş (mobilya döşeme, çiçek) sahibi bazı vatandaşlar ve birçok sahte kuruluş sahiplerinin, yasadışı fonları ülke dışına transfer etmek için ayda 10 bin riyal ödeyerek gurbetçilerin banka hesaplarını kullandıklarını kanıtladı.

Söz konusu kaynak, bu eylemin Kara Para Aklamayı Önleme Yasası’nın 2. maddesi uyarınca bir suç olduğunu vurguladı. Mahkeme, hüküm giyen vatandaşların bir süre seyahat etmelerini yasaklarken, yabancı zanlıların ise tutukluluk süreleri sona erdikten sonra ülkeden sınır dışı edilmesine karar verdi.

Kaynak, Başsavcılığın ülkenin mali ve ekonomik güvenliğine zarar vermeye çalışanlara karşı ağır cezalar talep etmekten çekinmeyeceğini vurguladı.

Kuveyt’ten vatandaşlarına İngiltere’yi terk etme çağrısı

 

Mafyanın 'ilk kadın patronu' öldü

 

Sudan polisi, protestocuları göz yaşartıcı gazla dağıttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)