BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKara para aklama karşıtı uzmana kara para suçlaması----

Kara para aklama karşıtı uzmana kara para suçlaması

Kara para aklama karşıtı uzmana kara para suçlaması
25 Haziran 2021 - 12:56 www.finansgundem.com

İngiltere’nin ödeme hizmetleri sektörünü temsil eden grubun eski yönetim kurulu başkanı 60’ın üzerinde mağdurun olduğu 850 bin sterlinlik yatırım dolandırıcılığında kara para aklamaktan suçlu bulundu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

56 yaşındaki Dominic Thorncroft kara para aklama, kara para aklama düzenlemelerini ihlal etmek ve görevi kötüye kullanmaktan suçlu bulundu. Thorncroft İngiltere’de ödeme hizmetleri sektörü temsilcisi Association of UK Payment Institutions’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştı.

Finextra’nın haberine göre, kanun yapıcılar ve finansal düzenleyicilerle işbirliği içinde çalışan kurum kara para aklama karşıtı danışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyor. Londra Polis Teşkilatı tarafından 2016 yılında başlatılan soruşturmada Thorncroft’un 2014 yılında gerçekleşen bir yatırım dolandırıcılığıyla ilişkilerine yönelik kanıtlar elde edildi.

Soruşturma Thorncroft’un çalıştığı kurumdaki pozisyonunun Hong Kong ve Çin’e para transferi gerçekleştiren dolandırıcılar tarafından kullanılmasına göz yumduğunu ortaya çıkardı. Soruşturma sonucunda Thorncroft’un kurumun banka hesaplarından geçen paranın suç kanıtı olduğunun bilincinde olduğu ancak otoriteleri bilgilendirmediği görüldü.

Tüm bunlarla birlikte finansgundem.com'un derlemesine göre, dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda 60’ın üzerinde kişi toplamda 850 bin sterlin kaybetti. 

Cezai Kovuşturma Servisi’nden Stephane Pendered, “Dominic Thorncroft dolandırıcılık eylemini gerçekleştirmedi. Ancak eylemleri tüm dünyada 60’ın üzerinde kişiden 850 bin sterlin çalınmasına neden oldu” dedi. Açıklamasının devamında, “Thorncroft kendisini kara para aklama karşıtı bir uzman olarak tanıttı ancak diğerleri için koyduğu standartlara uymayı başaramadı” ifadesini kullandı.

Pendered, “kurumu kara para aklamak için kullanılırken, olanları görmezden gelmeyi tercih etti. Bunu kişisel çıkarları için yapmış olabilir ve mağdurlardan alınan paradan gelen komisyonları elde etmiş olabilir” dedi.

Fitch’ten Türk bankaları değerlendirmesi

 

55,6 milyar liralık borç yeniden yapılandırıldı

 

ECB’den yatırım şirketlerine denetleme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)