BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Kara Cuma' hasılatında hayal kırıklığı----

'Kara Cuma' hasılatında hayal kırıklığı

'Kara Cuma' hasılatında hayal kırıklığı
01 Aralık 2014 - 04:29 www.finansgundem.com

Ekonomisi düzelen ABD'de geçen yılki 9.8 milyar dolarlık hasılatın aşılması beklenirken Amerikalılar bu yıl Kara Cuma'da 9.1 milyar dolar harcadı

Amerikalı tüketiciler, indirimli alışverişlerin tüm ülkeye yayıldığı "Kara Cuma" olarak adlandırılan günde yaklaşık 9,1 milyar dolar harcadı. 

Merkezi Şikago'da bulunan uluslararası araştırma şirketi ShopperTrak'ın verilerine göre, Amerikalılar yılın en büyük indirimlerinin uygulandığı "Kara Cuma"da mağazalardan 9,1 milyar dolarlık alışveriş yaptı. Geçen yıl yaklaşık 9,8 milyar dolar olarak belirlenen "Kara Cuma" hasılasının bu yıl düzelen ekonomiyle yüzde 3,8 artış göstererek, 10 milyarın üzerine çıkması bekleniyordu. 

ShopperTrak'ın kurucusu Bill Martin, satış verilerinin sadece mağazalarda yapılan alışverişleri kapsadığının altını çizerken, birçok tüketicinin uzun sıralarda beklemek yerine çevrim içi (on line) sipariş verdiğini hatırlatarak, rakamların tüketici talebinde düşüş olduğu şeklinde yorumlanmaması gerektiğini savundu.

Beklentinin altında kalan mağaza satışlarının tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarında yaşanan değişimi yansıttığını belirten Martin, mağazaların cuma sabahı yerine perşembe akşamından açılmasının da "Kara Cuma" hasılasını etkilediğini ifade etti.

ŞÜKRAN GÜNÜ SATIŞLARI ARTTI

ABD'de birçok perakende zinciri önceki yıllarda yaşanan arbedeler ve meydana gelen can kayıpları nedeniyle açılış saatlerini cuma sabahı yerine perşembe akşamına çekmişti.

ShopperTrak'ın verileri, "Şükran Günü"nde yapılan harcamaların geçen seneye kıyasla, yüzde 24 artarak 3,2 milyar dolara çıktığını ortaya koydu. 

"Şükran Günü" ve "Kara Cuma"da yapılan alışverişlerin toplamı böylece yaklaşık 12 milyar 300 milyon dolara ulaşmış oldu. Ancak bu rakam da geçen senenin aynı döneminde elde edilen 12 milyar 350 milyon dolarlık satış hasılasının gerisinde kaldı. 

4 GÜNLÜK HASILAT 51 MİLYAR DOLAR

Öte yandan, ABD Ulusal Perakende Federasyonunun (NRF) verilerine göre, yaklaşık 1 ay sürecek alışveriş sezonunun "Kara Cuma" ile başlayan ve "Siber Pazartesi" ile son bulan ilk dört günlük döneminde 134 milyon civarında Amerikalı yaklaşık 51 milyar dolar tutarında alışveriş yaptı. 

NRF, yapılan alışverişlerin yüzde 26,2'sinin çevrim içi gerçekleştirildiğine işaret ederken, en çok rağbet gören ürün kategorilerini giyim, oyuncak ve elektronik eşya olarak sıraladı. Amerikan borsaları, ABD ve Çin'den gelen olumlu haberlerle rekor kırdı
WASHINGTON (AA) - Amerikan borsalarında endeksler, ABD ve Çin'den gelen olumlu haziran ayı sanayi verilerinin ardından rekor seviyelere yükseldi.

BORSALAR ZİRVEDE

ABD ve Çin'de haziran ayı sanayi üretimi artışları, global büyüme görünümünü ve borsaları olumlu etkiledi.  

Standard & Poor's 500 endeksi 18,35 puan (yüzde 0,93) değer kazanarak, 1.978,58 puanla tarihinin en yüksek gün içi seviyesine ulaştı. Rekorun ardından gelen kâr satışları sonucu S&P 500 günü yüzde 0.87 kazançla 1973.32 puandan kapadı. 

Dow Jones Sanayi Endeksi de 172 puanlık (yüzde 1,02) artışla 16.998,70 puanla gün içi rekorunu kırdı. Dow Jones, gelen kâr amaçlı satışların ardından günü yüzde 0.77'lik artışla 16.956.07 puanla kapadı.

Nasdaq borsası da 63,42 puan ve yüzde 1,44'lük primle 4.471,60 puana çıktı. Endeks böylece Nisan 2000'den bu yana son 14 yılın zirvesine yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)