BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKar yolları kapadı----

Kar yolları kapadı

Kar yolları kapadı
23 Nisan 2015 - 11:23 www.finansgundem.com

Nisan ayında baharın gelmesini beklerken bir anda düşen hava sıcaklıkları Türkiye genelinde şaşkınlık yarattı

İstanbul'da dün ve bugün dolu yağdı, Ankara son 24 saattir karla karışık yağmurun etkisiyle beyaza büründü. Ve az önce Antalya- Konya karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Türkiye genelinde baharın ilk günlerinde kış etkisini gösterdi. 23 Nisan tatilini hafta sonu ile birleştirmek isteyenler hayal kırıklığına uğradı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu hafta için yaptığı uyarılar gerçek oldu. Üstelik sadece hava sıcaklıkları düşmedi İstanbul'dü dün ve bugün dola yağışı etkili oldu.  Günün her saati kalabalık olan Beyoğlu İstiklal Caddesi yağışın şiddetiyle boşaldı. Vatandaşlar doludan korunmak için saçak altlarına saklandı. Bazıları hırkaları, bazıları buldukları poşetleri kafalarına geçirerek korunmaya çalıştı. Dolu o kadar etkili oldu ki, yağmur olasılığına karşı yanlarında şemsiye bulunduran vatandaşlar bile etkilendi. Araçların üzeri beyaza büründü. Bir süre sonra da İstiklal Caddesinin zemini tamamen beyaz oldu. Kar yağışına andıran sıklıkta yağan dolu kışı aratmayan görüntüler ortaya çıkardı. Dolunun bir süre sonra erimesiyle zemin suyla kaplandı.

NİSAN'DA MART MANZARALARI

Ankara'da ise karla karışık yağmur vatandaşları şaşırttı. İl genelinde gece saatlerinde başlayan yağış, sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde tipi şeklinde devam etti. Yağış sonrası parklarda, bahçelerde, otomobillerde ve çatılarda kar birikintileri oluştu. Karayolları ekipleri ise anayollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbir aldı. Öyle ki Mart ayının kar fotoğrafları Nisan'da da tekrar yaşandı. 

ANTALYA- KONYA YOLU KAPANDI

İstanbul ve Ankara'nın Nisan ayında beyaza bürünmesi kadar şaşırtıcı olan bir haber de Antalya'dan geldi. Antalya- Konya Karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

YAĞIŞ GEÇİŞLERİ GÖRÜLECEK 

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde aralıklı yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerine kadar Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı; ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzey, ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası yağmurlu 13
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 14
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmurlu 21
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde iç kesimleri karla karışık yağmurlu 11
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 16
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)