BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKar İstanbul'un kapısına dayandı: Geçişlere izin yok!----

Kar İstanbul'un kapısına dayandı: Geçişlere izin yok!

Kar İstanbul'un kapısına dayandı: Geçişlere izin yok!
18 Ocak 2022 - 17:18 www.finansgundem.com

Bolu Dağı bölgesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle TIR ve kamyonların geçişine de izin verilmiyor.


İstanbul ve Ankara'yı birbirine bağlayan Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oldu. Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı bölgede yoğun sis de başladı. Sis nedeniyle görüş uzaklığı, yer yer 20 metreye kadar düştü.

Sürücüler, kar yağışı ve sis nedeniyle araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Yol kenarlarındaki ikaz ışıkları yakılarak, görüş mesafesi artırıldı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, ”Bugün İstanbul’da kuvvetli kuzey batı (Karayel) rüzgar var. Hava sıcaklığı yeterince düşük olmadığından sabah yağmur öğleden sonra sıcaklık 2-3 derece düşüyor. Karla karışık yağmur ve yükseklerde kar görülebilir. Yarın öğleden sonraya kadar devam eder” dedi.

Düzce'de öğle saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı. Kar yağışı nedeniyle D-100 yolu Bolu Dağı kesiminde yollar karla kaplanınca trafik ekipleri, TIR ve kamyonları Kaynaşlı mevkisinde bekletmeye başladı. Karayolları ekipleri, Bolu Dağı'nda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Düzce'de 64 köy yolu, ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

TIR VE KAMYONLARA GEÇİŞ YOK

Ekiplerin çalışmalarına rağmen yollar, beyaz örtüyle kaplandı. Asfalt üzerinde kar kalınlığı, 5 santimetreye yaklaşırken, sürücüler de araçlarıyla güçlükle ilerleyebildi. Kar küreme çalışmaları için TIR ve kamyonların, D-100 yolunun Bolu Dağı geçişine izin verilmedi. Sürücüler, Bolu Dağı’nın Düzce ve Bolu girişlerindeki dinlenme tesisleri ile akaryakıt istasyonlarında beklemeye başladı. Yoldaki kar küreme çalışmalarının ardından TIR ve kamyon geçişine izin verilecek.

KAMYON DEVRİLDİ, TRAFİK 2 ŞERİDE DÜŞTÜ

TEM yolunda İstanbul yönüne giden Mehmet K.'nin kullandığı 27 ACK 740 plakalı kamyon, kar yağışıyla kayganlaşan yolda bariyerlere çarparak, Bolu Batı gişeleri mevkisinde devrildi. Kazada sürücü Mehmet K. yaralanırken, ihbarla gelen sağlık ekiplerince ambulansla İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle İstanbul yönünde ulaşım, 2 şeritten kontrollü sağlandı.

YOLA SAÇILAN TEST KİTLERİNİ TOPLADILAR

Kaza sonrası firma çalışanları, kamyonda yüklü olan ve yola saçılan Covid-19 hızlı test kitlerini topladı. Çalışanlar, kaza yerinde beklerken, soğuk hava nedeniyle kamyonda bulunan paletleri yakarak ısındı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN KAR UYARISI

İstanbul Valiliği'nden de kar yağışı uyarısı yapıldı. İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Bugün (18 Ocak) karla karışık yağmur; gece saatlerinden Çarşamba öğle saatlerine kadar il genelinde kar yağışı bekleniyor.

İstanbul’da Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Bugün günü (18.01.2022) görülecek yağışların, günün ilk saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur olarak başlayacağı,
Anadolu Yakası başta olmak üzere, akşam saatlerine kadar yüksek kesimlerde kar, diğer yerlerde yer yer yağmur ve karla karışık yağmur olarak devam edeceği,

Gece saatlerinden Çarşamba günü (19.01.2022) öğlen saatlerine kadar kuzey ve doğu ilçeler başta olmak üzere İl genelinde kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA BEKLENEN HAVA DURUMU

17.01.2022 Pazartesi: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Günün en yüksek hava sıcaklığı 10 derece.

18.01.2022 Salı: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinde sonra yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Günün en düşük ve en yüksek hava sıcaklığı 4/7 derece.

19.01.2022 Çarşamba: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası’nın kuzey kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Günün en düşük ve en yüksek hava sıcaklığı 0/4 derece.

Rüzgârın; genellikle Kuzeyli, Pazartesi günü Güneyli yönlerden, Salı ve Çarşamba günlerinde Kuzeyli yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetlice (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının ise Çarşamba günü hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyretmesi bekleniyor.

FIRTINA BEKLENTİSİ

Batı Karadeniz’de rüzgârın, batı ve kuzeybatıdan, Pazartesi akşam saatlerinden sonra ve bugün (Salı) sabah saatlerine kadar doğusunda güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın, Salı günü öğle saatlerinde batısında, akşam saatlerinde doğusunda etkisini kaybedeceği bekleniyor.

15 ilde eğitime kar engeli

 

Meteoroloji'den önemli uyarı! Türkiye'nin büyük bölümü karlı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)