BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKapsül kovid aşısı için denemeler başladı----

Kapsül kovid aşısı için denemeler başladı

Kapsül kovid aşısı için denemeler başladı
23 Temmuz 2021 - 12:41 www.finansgundem.com

Hindistanlı bir ilaç firması tarafından geliştirilen kapsül şeklindeki Kovid-19 aşısının klinik denemeleri gelecek ay İsrail'de başlıyor.

Tel Aviv Sourasky Tıp Merkezi, Hintli firma Premas Biotech tarafından geliştirilen kapsül şeklindeki Kovid-19 aşısının insan deneylerine başlanabilmesi için talep eden izni onayladı. 

Klinik denemeler İsrailli ilaç şirketi Oramed Pharmaceuticals tarafından korona virüs aşısı olmamış 24 gönüllü ile gerçekleştirilecek. Oramed, mart ayında hapı domuzlar üzerinde test ettiğini ve hayvanların antikor geliştirdiğini gözlemlediklerini duyurdu.

'Aşılama oranının düşük olduğu yerlerde çığır açacak'

Oramed CEO'su Nadav Kidron, Times of Israel'e yaptığı açıklamada, Kovid-19 aşı hapı denemelerinin Sağlık Bakanlığı'ndan nihai onay alındıktan sonra gelecek ay başlayacağını söyledi. 

Sputniknews'in haberine göre kapsülün daha bulaşıcı Delta varyantına karşı bir güçlendirici olarak kullanılabileceğini söyleyen Kidron, 

"Diğer koronavirüs aşılarından farklı olarak derin dondurucu tedarik zincirine dayanmayan oral aşımız, bir ülkenin pandemiden çıkıp çıkamayacağı konusunda etkili olacak. Özellikle aşılama oranının düşük olduğu yerlerde çığır açacak" dedi. 

Enjeksiyon yoluyla uygulanan ilaçların oral versiyonlarını geliştirme konusunda uzmanlaşan Oramed, şu anda tip 2 diyabeti tedavi etmek için oral insülin kapsülü için de denemeler yürütüyor. 

Kentte vakalar pik yaptı! Harita kırmızıya boyandı...

 

Üçüncü doz aşı yeni bir tartışma başlattı

 

Japonya'da onay alan korona virüs ilacı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)