BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKaplan: Hazine kağıdı alımı parasal genişleme değil----

Kaplan: Hazine kağıdı alımı parasal genişleme değil

Kaplan: Hazine kağıdı alımı parasal genişleme değil
14 Ekim 2019 - 08:39 www.finansgundem.com

Dallas Fed Başkanı Kaplan, ABD ve Çin heyetleri arasına varılan kısmi ticaret anlaşmasını 'olumlu bir gelişme' olarak değerlendirdi. Kaplan Hazine kağıdı alımı için de "Parasal genişleme değil" dedi

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD ile Çin heyetleri arasında Cuma günü varılan kısmi ticaret  anlaşmasını Commonwealth Club'daki konuşması sırasında öğrendi. Kaplan, anlaşma için "Olumlu bir gelişme" değerlendirmesini yaptı. 

Kaplan konuşmasını yaparken ticaret anlaşmasının ana hatları açıklandı. Kaplan, daha önce, ticaret gerilimlerinin gevşetilmesinin ekonomik görünüme yönelik riskleri azaltabileceğini söylemişti, ancak ABD ticaret politikasının Nisan ayından bu yana çarpıcı biçimde düştüğünü belirtti.

Kaplan, yeni bir faiz indirimine gerek olup olmadığına karar verebilmek için sabırla verileri izlediği görüşün tekrarladığı konuşmasında, kısmi ticaret anlaşmasını da tüm yönleriyle değerlendirmek için zaman istediğini söyledi. 

Kaplan ayrıca, Fed’in Hazine bonolarını satın alma konusundaki yeni programı hakkındaki sorulara cevap verdi. 

Kaplan, Eylül ayında gecelik borç verme faiz oranlarının yükselmesine neden olan likidite eksikliğinin daha büyük bir sorunun işareti olmadığını belirtti. Fed'in bu konuyu ele alma eylemi (önümüzdeki haftadan itibaren ayda 60 milyar dolarlık Hazine bonosundan satın almak) para politikasındaki bir değişiklik değil, teknik bir düzeltme olduğunu söyledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)