BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​KAP'ın MKK'ya devri önemli katkılar sağlayacak----

​KAP'ın MKK'ya devri önemli katkılar sağlayacak

​KAP'ın MKK'ya devri önemli katkılar sağlayacak
24 Şubat 2014 - 21:30 www.finansgundem.com

MKK Genel Müdürü Ergincan: "KAP'ın MKK'ya devri 'İstanbul Uluslararası Finans Merkezi' eylem planlarına önemli katkılar sağlayacak"

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü Yakup Ergincan, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun (KAP) MKK'ya devrinin, MKK'nın Ar-Ge Merkezi niteliğine, "tek erişim noktası" olmasına, "uçtan uca otomasyon" süreçlerinin oluşturulmasına ve "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi" eylem planlarına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

MKK Genel Müdürü Ergincan, yaptığı yazılı açıklamada, KAP'ın, sermaye piyasası ve borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli tüm bildirimlerin elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik bir sistem olduğunu hatırlattı.

KAP'ın Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, Türkiye sermaye piyasalarının kamuyu aydınlatma konusundaki ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirildiğine değinen Ergincan, KAP internet sitesinin 7 gün 24 saat esasına göre çalışan ve günlük ortalama 35 bin ziyaret alan, finans piyasalarının en önde gelen bilgi kaynaklarından olduğuna işaret etti.

MKK'nın merkezi saklama kuruluşu olmasının yanında bu yetkisiyle ilintili olarak sunduğu katma değerli hizmetlerin e-MKK Bilgi Portalı çatısı altında sunulduğunu anlatan Ergincan, "e-GKS: Elektronik Genel Kurul Sistemi", "e-ŞİRKET: Şirketler Bilgi Portalı", "e-YÖNET: Kurumsal Yönetim ve Yatırımcı İlişkileri Portalı", "e-VERİ: Sermaye Piyasaları Veri Bankası" ve "e-ÜRÜN: Elektronik Ürün Senetleri Merkezi" ile birlikte KAP'ın söz konusu katma değerli hizmetlerin tamamıyla entegre çalışacak bir yapıya kavuşturulacağını ifade etti.

Böylelikle KAP'ın birincil veri kaynağı özelliğini pekiştireceğini belirten Ergincan, "KAP'ın MKK'ya devri, MKK'nın Ar-Ge Merkezi niteliğine, 'tek erişim noktası' olmasına, 'uçtan uca otomasyon' süreçlerinin oluşturulmasına ve 'İstanbul Uluslararası Finans Merkezi' eylem planlarına önemli katkılar sağlayacak" dedi.

Ergincan, KAP'ın MKK'ya devri sonrasında geliştirilecek KAP 4.0 projesiyle, KAP'ın MKK'nın diğer hizmetleriyle entegre edilmesi, yeni teknolojik uygulamaların mevcut alt yapıya yansıtılması ve KAP verilerinin XBRL (Extensible Business Reporting Language-Genişletilebilir İşletme Raporlama Dili) formatında alınması ve kullanıcı dostu ve veri analizine uygun bir yapıda paylaşılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Ergincan, şunları kaydetti:

"Ayrıca, KAP'ın İngilizce versiyonunun tam olarak uygulamaya alınmasıyla KAP'a elektronik imzayla gelen bildirimlerin orijinaline dokunulmaksızın yabancı yatırımcıların kullanımına sunulması da sağlanacaktır. KAP 4.0 yurtdışına ihraç edilebilir ve tüm ülkelerde kullanılabilir şekilde tasarlanıyor. Burada hedef, Elektronik Genel Kurul Sistemi ile birlikte KAP yazılımını da yurtdışına ihraç etmek. Sonuç olarak KAP'ın gerek ülkemiz gerekse dünya sermaye piyasalarında yaşanan gelişmelere ve ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap verebilir hale getirilmesiyle İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesine katkı sunulması hedeflenmektedir."

Borsa İstanbul ve MKK tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda KAP'ın MKK'ya devredilmesiyle KAP'ın işletimi 17 Mart 2014 tarihinden itibaren MKK tarafından yapılacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)