BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKapadokya'da 258 bin turist, balon uçuşu yaptı----

Kapadokya'da 258 bin turist, balon uçuşu yaptı

Kapadokya'da 258 bin turist, balon uçuşu yaptı
04 Temmuz 2022 - 08:50 www.finansgundem.com

Kapadokya'da sıcak hava balon turlarına katılan turist sayısı, 2022'nin ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 186 artarak 258 bin 914'e çıktı.



Nevşehir Valiliği, 2022'nin ocak-haziran döneminde Kapadokya'da 12 bin 558 balon uçuşu gerçekleştirildiğini, bu turlara 258 bin 914 yerli ve yabancı turistin katıldığını duyurdu.

Koronayla mücadelenin başladığı 2020 boyunca, Kapadokya'da sıcak hava balon turuna 120 bin 917 kişi katılırken, bu rakam 2021'in ilk 6 aylık diliminde 90 bin 493 olarak gerçekleşmişti. Bu yıl turizmde hareketliliğin yaşandığı bölgede sıcak hava balon turuna ilgi de arttı. Göreme ve çevresindeki çeşitli alanlardan gün doğumunda gökyüzüne yükselen sıcak hava balonları, 45 dakika boyunca peribacalarıyla kaplı vadiler üzerinde süzülüyor.

2022 sonu için rekor beklentisi

Anadolu Sıcak Hava Balon İşletmecileri Derneği (ASBİD) Başkanı Mehmet Dinler, iklim koşulları ve coğrafi zenginliğin Kapadokya'yı dünyada balon turu yapılan diğer turizm merkezlerinden ayrı bir konuma taşıdığını söyledi.

Bölgeyi ziyaret eden turistlerin bu tura ilgi gösterdiğini belirten Dinler, şu ifadeleri kullandı:

Bu yılki rakamları geçen yıl ile karşılaştıracak olursak 2021 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 389 bin turist balon turuna katılmıştı. Bu yıl sonuna kadar balon turuna katılımın 600 bini aşıp yeni bir rekor yılı olacağını öngörüyoruz. Bölgemizde tura yoğun bir talep var. Özellikle Hindistan pazarından bir artış söz konusu, yılın ikinci yarısında da Uzak Doğu ülkelerinden Kore, Malezya ve Endonezya'dan artış beklemekteyiz. Kapadokya'daki sıcak hava balonculuğu Türkiye'nin de artık önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Avustralya, Fransa, Doğu Afrika ülkelerinde de balon turları yapılıyor fakat hiç abartısız söylemek gerekirse Kapadokya, dünya ticari balonculuğunun başkentidir.

Kapadokya'da bayram rezervasyonlarında yoğunluk

Kapadokya'da balon turlarına ara verildi

Kapadokya'da yoğun kar balon turlarını engelledi

Ocak ayında Kapadokya'ya turist akını

Kapadokya’ya turist sayısında yüzde 130 artış

Kapadokya'yı 2 milyondan fazla turist gezdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)