BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKanser ve kalp hastalıklarından korunmak için ne yapmalıyız?----

Kanser ve kalp hastalıklarından korunmak için ne yapmalıyız?

Kanser ve kalp hastalıklarından korunmak için ne yapmalıyız?
18 Eylül 2019 - 18:01 www.finansgundem.com

Prof Dr Hakan Yaman, kanser ve kalp hastalıklarından korunmak için neler yapılması gerektiğini yazdı. İşte Yaman'ın yazısı...

Yeşil, sarı, beyaz ve kırmızı renkli meyve ve sebzelerin içinde bulunan flavonoidlerin tüketilmesi önerilmektedir. Bu sebze ve meyveler arasında kırmızı pancar, kırmızı lahana, havuç, domates, patates, soğan, patlıcan, maydanoz, elma, armut, şeftali, üzüm ve kayısıyı saymak mümkündür. Ayrıca kakao ve çay da önemli bir flavonoid kaynağıdır. Flavonoidler antienflamatuvar (antioksidan) özellikleri nedeniyle kanser ve kalp hastalığı gibi beden içindeki yangıya (iltihap) bağlı gelişen hastalıkların gelişmelerini engelleyebilmektedir.

https://www.livescience.com/52524-flavonoids.html

Günde 500 mg flavonoid tüketiminin hastalıklardan koruyabileceği bildirilmektedir. Daha yüksek oranlarda flavonoid alımı kanser gelişimini azaltmıştır.

Örneğin, günde bir elmanın tüketimi kanser ve kalp hastalıklarından koruyacaktır.

Flavonoidlerin olumlu etkileri özellik sigara ve alkol kullanan bireylerde daha belirgindir. Bu bilgi 23 yıllık bir süre ve 53000 katılımcıyı kapsayan bir çalışmaya dayanmaktadır. Geçmişteki çalışmalar dünyada yetersiz meyve ve sebze tüketimine bağlı 8 milyona yakın bireyin erkenden öldüğünü bildirmektedir. Günde en az 800 gram meyve ve sebze tüketilmesi önerilmektedir.

Sağlığı korumada alkol ve sigaranın bırakılması esastır. Ancak bu alışkanlıklardan vazgeçilmesi kolay olmamaktadır. Bu nedenle flavonoid içeren gıdalarla bu sürecin desteklenmesi son derece yararlı olacaktır.

Bu nedenle günde en az 500 mg, hatta kanserin önlenmesi için 800 mg flavonoid  tüketilmesi önerilmektedir. Bu miktarları gündelik düzenli olarak alınan sebze ve meyvelerle karşılamak mümkündür. Tek tip bir meyve ve sebze tüketmek yerine, bir bardak çay, bir elma, bir portakal, 100 gram yaban mersini ve 100 gram brokoli gibi farklı öğelerden oluşan bir diyet gündelik ihtiyacı karşılayacaktır.

https://www.medindia.net/patients/lifestyleandwellness/health-benefits-of-flavonoids.htm

Flavonoidler aslında 6000’den fazla bileşenden oluşan bir antioksidan grubudur. Antioksidan etkileri yanı sıra damar duvarlarına olan olumlu etkileri nedeniyle bireyleri damar hasarından korumaktadır. Ancak sigara tüketimi besin maddelerinin bağırsaklardan emilimini azaltmaktadır. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için uygun beslenme yanı sıra sigaranın da bırakılması elzemdir. Ancak, diğer yandan flavonoidlerin neden sigara içenlerde ve alkol tüketenlerde daha etkili olduğu konusunun araştırılması gerekmektedir.

Prof Dr Hakan Yaman

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)