BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKanser harcamaları 458 milyar dolara ulaşacak----

Kanser harcamaları 458 milyar dolara ulaşacak

Kanser harcamaları 458 milyar dolara ulaşacak
20 Nisan 2013 - 16:42 www.finansgundem.com

10 yıl içinde ölüm nedenlerinde ilk sıraya çıkması beklenen kanserin ekonomik boyutu da büyüyor

Türk Pediatrik Onkoloji Grubu, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve Türk Radyasyon Onkoloji dernekleri tarafından düzenlenen 20. Ulusal Kanser Kongresi, alanda uzman çok sayıda Türk ve yabancı hekimin katılımıyla Antalya'da başladı. Kansere ilişkin birçok konunun ele alınacağı kongre, 23 Nisan'a kadar devam edecek.
Uluslararası Kanser Savaş Örgütü (UICC) Gelecek Dönem Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, basın toplantısında yaptığı konuşmada, ilk kongrenin 38 yıl önce Türk Kanser Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
Dünyada her yıl 12 milyondan fazla kişinin kansere yakalandığını belirten Kutluk, "Öte yandan kanserin ekonomik boyutları da baş etmesi zor düzeylere doğru gitmektedir. 2030 yılında dünya genelinde yıl başına yapılan kanser harcamalarının 458 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. Bu durumda zengin ülkeler bile zorlanacaktır.'' diye konuştu.
Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Koca da kanser tedavisinde radyoterapinin çok önemli yer tuttuğuna işaret etti.
"Her 100 kanserli olgunun yaklaşık 25'i cerrahi ile 18'i radyoterapiyle hastalıktan kurtulur" diyen Koca, prostat, rahim ağzı ve gırtlak kanserlerinde yalnızca radyoterapi kullanımıyla hastalığın ortadan kaldırılabildiğini vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)