BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKangal Santrali`ne 3. ortak geliyor----

Kangal Santrali`ne 3. ortak geliyor

Kangal Santrali`ne 3. ortak geliyor
13 Ağustos 2013 - 13:59 www.finansgundem.com

Konya Şeker ve Siyah Kalem Ortak Girişim Grubu'nun ihalesini kazandığı Kangal Santral için yeni ortak geliyor...

Konya Şeker ve Siyah Kalem Ortak Girişim Grubu`nun ihalesini kazandığı Kangal Santrali`nde Siyah Kalem`in payı düşerken, yüzde 49 payla üçüncü bir ortak geliyor.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Kangal Termik Santral Elektrik Üretim AŞ arasında Kangal Termik Santrali ve Santral’e ait kömür sahasının satışına ilişkin sözleşme 14 Ağustos 2013 tarihinde imzalanıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da (EPDK), firmaya 14 Ağustos 2013 tarihinden itibaren 49 yıl geçerli olacak üretim lisansını firmaya verdi.
FİNANSMAN ZİRAAT`TEN
Edinilen bilgiye göre firma 29 Temmuz 2013’de imzalanması hedeflenen 985 milyon dolarlık mukaveleyi, finansman ve ortaklık çalışmaları nedeniyle 14 Ağustos 2013’de imzalayacak. Firma vadeli ödeme seçeneğini tercih edecek. Sözleşme taslağı buna göre mukavele hazırlandı. İhaleyi alan grup, Ziraat Bankası’ndan finansman sağladı.
SİYAH KALEM’İN PAYI DÜŞTÜ, YENİ ORTAK GELDİ
Kangal Termik Santral Elektrik Üretim AŞ’yi kuran Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ortak Girişim Grubu, firmanın ortaklık yapısını değiştirdi. Ortak Girişim Grubu, yeni ortaklık yapısında da firma üzerindeki hakim hissesini yüzde 51 ile koruyacak. Siyah Kalem’in ortaklık payı düşerken, yüzde 49 hisseyle üçüncü bir ortağın daha devreye girdiği öğrenildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)