BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKandil'den Demirtaş'a şok sözler----

Kandil'den Demirtaş'a şok sözler

Kandil'den Demirtaş'a şok sözler
24 Temmuz 2015 - 16:49 www.finansgundem.com

PKK'ya 'silahları bırakma' çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Kandil'den itiraz geldi

Tıkanan çözüm sürecinin devamı için PKK’nin silah bırakmasını şart koşan hükümete “Silahları bırakma konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır. Öcalan da İmralı’da hazır bekliyor” karşılığını veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Kandil’den itiraz geldi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat Özgür Gündem’deki ‘Pirsûs katliamının sorumlusu AKP’dir’ başlıklı yazısında, Kürtçe ismi Pirsus olan Suruç’ta katliamın sorumlusu olarak AKP ve MİT’i gösterdi. HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinge yönelik bombalı saldırı hakkında, “Diyarbakır emniyeti katliamı IŞİD ile birlikte planlamış ve emniyet doğrudan saldırı planının içinde yer almış” iddiasını dile getiren Hozat, 25 Haziran’da Kobani’de 200’ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının da Türkiye’de AKP-MİT’le ortak planlandığını öne sürdü. İmralı’yla görüşmelerinin kesildiği, Dolmabahçe mutabakatının yok sayıldığı bu süreçte Erdoğan ve AKP’nin PKK’nin silah bırakması üzerinden özel savaş gündemi oluşturduğunu savunan Hozat, “Silahları bırakma konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır” diyen Demirtaş’ı da isim vermeden eleştirdi: “HDP’den bazı kişilerin AKP’nin bu oyununa gelerek silah bıraktırma adresi olarak Önder Apo’yu göstermeleri büyük bir yanlıştır. Bu, AKP’ye, “Önder Apo’ya baskı uygula” demekle eşdeğer bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım ne niyetle yapılırsa yapılsın son derece apolitik, yanlış bir yaklaşımdır ve asla kabul edilemez.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)