BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul’da ihale hazırlığı----

Kanal İstanbul’da ihale hazırlığı

Kanal İstanbul’da ihale hazırlığı
02 Haziran 2020 - 09:51 www.finansgundem.com

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’da ihale sürecini hızlandırmak için düğmeye basarken, kanalın iki yakasında kurulacak şehirler için de Arnavutköy ve Başakşehir belediyeleriyle yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindi.

Temmuz ayı içerisinde de imar planlarının askıya çıkması bekleniyor. Eski bakan Cahit Turhan’dan görevi devraldığı andan itibaren Kanal İstanbul’la ilgili yoğun bir mesai içerisine girdiği öğrenilen Bakan Adil Karaismailoğlu’nun, ihalenin bu yılın ikinci yarısında yapılmak üzere, ilgili birimlerle hazırlık içinde olduğu ifade edildi.

PLANLAR TAMAMLANIYOR
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün, 45 kilometre uzunluğunda 275 metre genişliğindeki kanalın yapım işlerine ait ihale dökümanlarını hazırladığı da öğrenilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladığı projede bin ve 5 binlik uygulama imar planlarında son aşamaya geldi. Öte yandan kanalın her iki yakasında kurulacak akıllı şehirler için de Arnavutköy ve Başakşehir belediyeleri ile bazı alanlarda başlayan yer tahsisine ilişkin görüşmelerde son detaylara gelindi. Yapılacak bu görüşmelerin ardından temmuz ayı içerisinde imar planlarının askıya çıkması beklenirken, itirazların sonuçlanmasıyla kanal inşaatındaki tüm süreç ve yetki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına geçecek. Kanal inşaatı öncesi çevre yollarla ilgili süreç başlayacak ve bu hazırlık yaklaşık 1.5 yıl sürecek. Toplam kanal inşaatının süresinin 5 yılı aşması öngörülürken, projenin tamamlanma süresi 7 yıl olarak planlandı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANSEVER03 Haziran 2020 09:56

    YA ARKADAŞIMİSTANBUL U ÇOK BÜYÜK BİR DEPREM BEKLİYOR VE İSTANBUL UN İÇİNDE BULUNAN EVLERİN YAKLAŞIK YÜZDE 60 I YIKILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA BU İNSANLAR ÖLÜRSE VİCDANINIZ SIZLAMAYACAK MI? KANAL İSTANBUL KATAR LILARA PEŞKEŞ ÇEKİLİP ARSALAR SATILDI ŞİMDİ ADAMLAR BEKLİYOR KANAL İSTANBULU YAZIK ÇOK YAZIK

  • emir02 Haziran 2020 15:16

    İnsaf yahu bunların para hırsı gözlerini karartmış.